Babyshower of kraamvisite? De altijd goed cadeaus!

Als je zelf geen kinderen hebt en de eerste baby in jouw omgeving is in aantocht dan kan het een hele zoektocht zijn naar het juiste cadeau. Zo stond ik zo’n tien jaar geleden voor het eerst in Prénatal, omdat mijn toemalige baas bevallen was en ik langs zou gaan. Ik weet nog dat ik heel blij was dat iemand me, waarschijnlijk met lichte paniek in mijn ogen, zag staan en hielp tussen de kinderkleding. Geen idee wat ik naast kleding of knuffels nog meer kon nemen.

Praktische cadeaus die zeker gebruikt worden of in de smaak vallen geef ik het liefst. Met kleding is het altijd spannend of het de smaak van de ouders is. De afgelopen jaren zijn er in mijn omgeving aardig wat baby’s geboren en zijn er weer een heel aantal op komst. Ik merkte om mij heen dat veel mensen het toch lastig vinden om een juist cadeau te vinden. Daarom een lijstje met (bijna) ‘altijd goed cadeaus’ met daarbij handige linkjes naar goede opties!

Grote (xxl) hydrofiele doek
Dit was onderdeel van mijn eerste kraamcadeau in onze vriendenkring. Het was een gelukstreffer, omdat ik het een leuke print vond en las dat een moeder nooit teveel hydrofiele doeken kon hebben. Wat bleek? De meeste moeders hebben genoeg hydrofiele doeken, maar geen of weinig heel grote (100 cm of groter). De vriendin stuurde meermaals foto’s dat hij zo handig was op het aankleedkussen, na het douchen en met het inwikkelen. Dit is dus een functioneel item die ik wel vaker geef.
Hydrofiele doeken (tip: neem 100 cm en groter)

Siliconen slab
De laatste jaren is de siliconen slab in opkomst. We kennen allemaal de slabbetjes die tig keer in de was gaan, maar deze slab is met een doekje afneembaar en vangt gevallen voedsel op. Niet direct te gebruiken, maar wel leuk als er gesmeerd mag worden aan tafel.
Siliconen slabben bij Kidooz

Baby

Babyverzorgingsproducten
Iedereen kent de gele verpakkingen die in een gemiddeld gezin met baby’s en kleine kinderen niet aan te slepen zijn. Verzorgingproducten zijn nodig en wat is dan leuker om een mooie set te geven? Mijn voorkeur gaat wel vaak uit naar andere merken, zoals Naif, Pure Beginnings of Rituals Tiny.
Naif babyverzorging
Pure Beginnings Organic

Babynestje
Als je een iets ruimer budget hebt dan is een babynestje ook altijd een leuk cadeau. Het nestje zorgt voor een geborgen gevoel bij een baby, net zoals bij inbakenen – heb ik mij laten vertellen. Vaak hebben ouders er eentje, maar twee kan handig zijn: boven en beneden of voor mee op visite. Handig is wel om goed te weten wat de ouders mooi vinden om de juiste uit te zoeken.
Babynestjes bij Van Asten Babysuperstore

Cadeautje voor mama
Je maakt ook altijd een goede beurt als je de moeder niet vergeet. Grote kans dat een klein baby’tje wennen is en dat tijd voor haarzelf er in het begin een beetje bij in schiet. Verzorgingsproducten, een facial, massage en een uitje met partner, vriendin of moeder zijn dan natuurlijk goede opties.
Verzorging voor mama’s

Laat een reactie achter

Scroll naar boven