Beste boeken: gezond en lekker eten

Het jaar 2021 is al een paar dagen oud en waarschijnlijk hebben we allemaal al even gedacht aan wat dit jaar ons gaat brengen of aan eventuele goede voornemens. De kans is groot dat je na alle pepernoten, kerstkransjes en oliebollen in december hebt bedacht dat je in januari even iets gezonder wilt eten. Wellicht wil je nieuwe recepten proberen, gezonde dingen proberen of wil je een paar kilootjes kwijt. Ik in ieder geval wel! Ik trek dan zelf vaak mijn favoriete boeken uit de kast waarin gezonde en relatief makkelijke recepten staan. Wat zijn mijn favorieten? Ik deel ze graag met jou!

Het geheim van slanke mensen – Mieke Kosters

Het boek ‘Het geheim van slanke mensen‘ heb ik in 2015 ontdekt doordat de ondertitel luidde: “Elke dag chocolade, 12 kilo eraf”. Dat is toch iets dat als muziek in je oren klinkt? Het boek begint eerst met een uitleg over de titel van het boek: de geheimen van slanke mensen. Verder bevat het boek 25 makkelijke dagmenu’s: gangbare producten, geen enorme lijsten ingrediĆ«nten en dingen die veel mensen lekker vinden. Tussen februari 2015 en augustus 2015 ben ik bijna 30 kilo afgevallen door me heel strak te houden aan deze menu’s, methoden uit het boek en natuurlijk ook veel sporten. Als je je hier goed aan kan houden dan is het gegarandeerd succes en nog lekker eten ook!

Foodsisters – In 8 weken slank – Janneke Koeman

Dit boek is een fijn boek vol leuke en lekkere recepten. Ik heb het boek in december gekregen en al een aantal recepten geprobeerd en die bevielen goed. Het fijne aan dit boek is dat er meerdere complete weekmenu’s zijn samengesteld en dat er een gehele boodschappenlijst is gemaakt voor die week. Wij doen online boodschappen en laten het bezorgen, dus ik hoef alleen de lijst over te nemen in mijn boodschappenmandje en ik heb alles voor de hele week in huis! Dat is dus eenvoudig boodschappen doen, niet nadenken over wat je wilt gaan eten en alles is lekker en gezond! In 2021 ga ik hier veel plezier aan beleven denk ik.

Afvallen met gezond en vooral lekker eten – Natalia Rakhorst

Dit boek stamt ook uit al 2015, maar is bij mij en mensen om mij heen een enorme hit. De titel van het boek zegt het natuurlijk al: het boek bevat veel gezonde en slanke recepten die ook nog eens heel erg lekker zijn.

Het boek bevat 8 weekmenu’s met boodschappenlijstjes, 40 extra recepten en informatie over wegen en meten. Wat ook handig is dat het boek een lijstje bevat van producten waarvoor alternatieven worden geboden, zodat de dingen die jij niet lust vervangen kunnen worden. Een mooie aanwinst voor je kookboekenkast dus!

Lekker eten en afvallen met Project Gezond deel 2 – Natalia Rakhorst

Na het eerste boek kon het tweede deel van het boek natuurlijk niet missen. Het vervolg van ‘Afvallen met gezond en vooral lekker eten’ is ook een hit. Het boek is echt het vervolg van het eerste deel en bevat weer een heel aantal weekmenu’s met boodschappenlijstjes, losse recepten, basisrecepten en een korte uitleg.

Het is een mooie uitbreiding als je een beetje uitgekeken bent op het eerste boek. Ook hier staan weer een heel aantal fijne recepten en en zo breng ik altijd weer een beetje variatie aan in de keuken.

Lekker & simpel – Jorrit van Daalen Buissant Des Amorie

Lekker & simpel staat bij ons ook al een paar jaartjes in de kast. Ik kwam het boek op het spoor doordat ik af en toe wat inspiratie opdeed op de website www.lekkerensimpel.com. Het boek bevat 200 hoofdgerechten waar je uit kunt kiezen. De hoofdgerechten zijn, zoals de titel van het boek aangeeft, simpel. Iedereen kan de gerechten maken en ze staan meestal binnen 20-30 minuten op tafel. Dat is natuurlijk mooi snel en de recepten zijn doorgaans vrij gezond, maar het boek is niet specifiek gericht op afvallen of heel erg gezond eten. Leuke recepten om in te passen in weekmenu’s!

Meer suggesties?

Heb jij meer suggesties voor deze lijst? Ik ben altijd op zoek naar nieuwe boeken op het gebied van gezond eten, lekker koken en overzichtelijke menu’s. Je kunt ze plaatsen in de reacties!

Laat een reactie achter

Scroll naar boven