Dagje Amsterdam: wat mag je zeker niet missen?

Afgelopen weekend zouden wij gaan eten met mijn broertje en zijn vriendin in Haarlem. Maar was is leuker dan meteen een dagje Amsterdam aan die eetafspraak toe te voegen? Wij hadden dus een kort dagje in Amsterdam, maar wilden daar een heerlijke dag van maken en dat is gelukt!
In Amsterdam kan je wel dagen rondlopen, museum bezoeken, winkelen en lekker eten. Maar wat zijn mijn hotspots als je maar een (korte) dag in Amsterdam bent? Zelf hebben wij een aantal leuke dingen gedaan, maar het was lastig om tussen als het leuks te kiezen.

Moco Museum
Iets wat al een tijdje op mijn lijstje stond was het Moco Museum. Ik bleef een paar weken geleden hangen op een vlog van vlogger Enzo Knol en die bezocht het museum op uitnodiging. Op dat moment was een grote tentoonstelling die van Banksy. Na het versnipperde schilderij tijdens een veiling is hij natuurlijk voor een ieder wereldnieuws en dat was te merken! Wij hadden gelukkig kaartjes online gekocht en konden zo doorlopen, maar anders hadden we zo meer dan een half uur in de rij gestaan. Het was een prachtige tentoonstelling, maar het was wel echt erg vol binnen. Ik hou zelf erg van het soort kunst dat in het Moco tentoongesteld is en de verhalen die de kunstwerken vertellen. Iedereen die houdt van moderne kunst kan hier zijn hart ophalen.

Lunch bij Ellis Burger
Wij hadden ons voorgenomen (althans, ik had mij voorgenomen) om gezond te lunchen. Mijn ‘My Maps’ stond al vol met pinnetjes voor leuke lunchzaakjes. Tot wij voorbij Ellis Burger liepen en vriendlief mij lief aankeek en zei dat hij zo’n zin had in een burger bij Ellis. Vooruit, dan doen we dat. Hij was ook al zo lief geweest om mee te gaan naar het museum, dus hop, naar binnen. Wij kennen het concept vooral uit Antwerpen. Ik heb daar twee jaar gewoond en vrienden willen op een of andere manier altijd naar Ellis Burger. Maar, om eerlijk te zijn, de mayonaise is dan ook echt to die for! Ik heb zelfs een vriendinnetje die zo’n grote fan van de mayonaise is dat het personeel haar speciaal een extra bakje mee gaf voor thuis.

Guilty pleasure bij Ree7
Ree7 had ik al veel over gelezen en gehoord. Ik moest deze hotspot dan ook zelf gaan ervaren. Op Instagram komen de mooiste Freakshakes voorbij, dus die moesten we proberen. Hij was lekker en zeker Instagram-waardig, maar ik was niet echt onder de indruk. Wij hadden de Halloween-variant waarop sprinkles, een wafel, donut, koekje, witte Kinder Bueno en wat spekjes zaten. Ik vind zelf suiker op z’n tijd best lekker, maar om eerlijk te zijn was mij dit wel te zoet en zeker te veel – gelukkig hadden we eentje met z’n tweetjes. Desalniettemin: suikerliefhebbers, hier moet je zijn! Ook hebben ze de mooiste en hipste gerechten op de kaart staan.

Shoppen in De 9 Straatjes
De 9 Straatjes is een winkelgebied aan de westkant van Amsterdam. Je vindt er leuke kleine winkeltjes, leuke adressen voor vintage kleding en accessoires en het personeel daar is ook nog echt in voor een praatje. Heel anders dan in de grote Kalverstraat. Je bent er vanaf het station zo en het is zeker de moeite waard om een kijkje te nemen! Ik heb me helaas niet kunnen inhouden bij Catwalk Junkie, dus een nieuwe blouse en een shirtje gingen weer mee naar huis.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven