De fijnste shapewear voor elke gelegenheid

Shapewear, ondergoed dat bedoeld is om te vormen, kent elke vrouw vast. Soms is het handig als je een mooi dun jurkje aan wilt naar een bruiloft of misschien draag jij het wel elke dag omdat zo jouw kleding mooier valt of omdat het lekker stevig zit.

HEMA
Ik draag zelf al jaren elke dag enkele hemdjes van HEMA die een licht en soms iets zwaarder shapewear effect hebben. Ik ben er jaren geleden mee begonnen, omdat ik het fijn vind om een hemdje onder mijn kleding te dragen én om iets stevigs om mijn bovenlichaam te hebben. Ik heb lichte shaping hemdjes met spaghettibandjes (2-pak corrigerend in meerdere kleuren) en ik heb een aantal hemdjes die een iets zwaarder effect hebben (hemd figuurcorrigerend zwart of wit). Zonder hemdje voel ik mij dan ook niet lekker in een shirtje, dus elke dag gaan de hemdjes weer aan! De hemdjes gaan tot en met maat XL en die is tot ongeveer damesmaat 48 te dragen.

Ik heb de afgelopen jaren verschillende shapewears getest en gekocht voor onder verschillende types kleding. Ik gebruik ook vaak shapewear wanneer ik jurkjes of jumpsuits aan heb, om lijntjes van ondergoed te voorkomen. Na verschillende dingen te hebben gedragen zijn er twee artikelen waar ik wel fan van ben. Ik vind het lekker om altijd mijn middel en buik helemaal te bedekken met mijn shapewear en de twee artikelen die ik graag doen dat allebei erg goed.

Maidenform
Het eerste is een slip van het merk Maidenform. Het is een hele fijne en dunne stof, maar geeft een mooie gladde shape. Het broekje zit helemaal over je billen en een stukje over de zijkant van je bovenbeen, zodat daar ook geen naden te zien zijn. Hij blijft goed zitten, omdat er stripjes van siliconen aan de binnenkant zitten op de plekken waar je wil dat het goed blijft zitten: op de billen en heupen en op de buik. Het valt ook erg hoog, zodat hij niet snijdt in de taille, maar mooi glad doorloopt. Ik heb hem nu tijdens een bruiloft en een avondje uit aan gehad bij een jumpsuit waarbij elk bobbeltje te zien zou zijn, maar door dit broekje van Maidenform zat ik de hele dag strak in mijn jumpsuit!

Spanx
Vorige jaar zocht ik voor onder een jurkje voor een bruiloft een shapewear broekje die ervoor zorgde dat mijn buik en heupen mooi gestroomlijnd waren én dat ik geen last zou hebben van schurende benen tijdens een warme zomerse bruiloft. Ik kwam al snel uit bij een broekje van Spanx, want zij hebben ook een rand van siliconen aan de bovenkant zodat het broekje gedurende de dag niet zou gaan rollen. Ik was erg benieuwd naar het broekje en doordat de rand eigenlijk onzichtbaar is, is deze ook niet erg zichtbaar op je been. Ik kan me wel voorstellen dat je dit bij een hele strakke jurk wel kan zien. Het broekje zit heerlijk en doet wat hij beloofd! Ik heb de hele dag lekker kunnen feesten zonder dat ik aan het broekje heb moeten hijsen.

Als je dus op zoek bent naar goede hemdjes en broekjes om mooi te shapen dan zijn bovenstaande opties zeker de moeite waard om te overwegen. Meer goede tips mag je hieronder zeker achterlaten!

Laat een reactie achter

Scroll naar boven