De mooiste plus size modellen op een rij

Plus size of curvy modellen worden steeds populairder. Steeds meer modehuizen boeken modellen die niet meer maat 34 hebben, maar die een maat hebben die gelijk is of groter dan de gemiddelde vrouwenmaat in Nederland: 40-42. Natuurlijk is dat hartstikke fijn, want zo krijg je een beter beeld van hoe kleding eruit ziet als jij het aantrekt.

Ik volg zelf een aantal van deze modellen om inspiratie op te doen en om in de gaten te houden of er leuke nieuwe merken zijn die ik ook zou kunnen dragen. Ik heb hieronder een mooi lijstje gemaakt van bekende plus size/curvy supermodellen. Ik heb de Instagram-profielen ook even toegevoegd, zodat jij ook even een kijkje kunt nemen!

Ashley Graham
Ashley Graham is een grote naam in de (plus size) modellenwereld. Zij heeft als eerste curvy model op de voorkant van het badpakkennummer van Sports Illustrated gestaan. Het is bijzonder, omdat in het blad eigenlijk altijd alleen erg afgetrainde modellen te zien zijn. Ook heeft zij een campagne gedaan voor Victoria Secret en het leuke was dat hij tijdens de Superbowl niet uitgezonden mocht worden, omdat het te sexy zou zijn. Ashley heeft zelf ook nog een badkleding- en lingerielijn.

Danielle van Grondelle
Danielle van Grondelle is Nederlands trots in de plus size modellenwereld. Ze woont nu al een paar jaar in New York en heeft gewerkt voor veel grote merken. Ze heeft in Vogue Italia gestaan, gelopen op de New York Fashion Week en liep voor Victoria Beckham’s ‘Victoria x Target’. Danielle van Grondelle was ook jurylid van het Nederlandse programma ‘Curvy Supermodel’ dat in het voorjaar van 2018 werd uitgezonden.

Tara Lynn
Tara Lynn is een curvy model die vele online shoppers vast kennen van campagnes van H&M. Zij is een Amerikaans model die aandacht trok na foto’s in V en de Franse Elle. Toen zij covergirl van Elle was, was de tagline ‘The Body’ toegevoegd met als doel dat vrouwen dat lichaam moesten nastreven in plaats van een mager figuur.

Jennie Runk
Ook Jennie Runk kennen velen van jullie ook van de H&M beachwear campagne uit 2013. Bij de start van haar carrière had zij een gemiddelde maat en kreeg het advies om óf af te vallen óf aan te komen. Ze koos ervoor om aan te komen om te gaan werken als curvy model. Ze stond in Cosmopolitan, de Amerikaanse Vogue, Glamour en vele andere bladen.

Laura Brioschi
Ten slotte nog een Italiaanse: Laura Brioschi. Laura Brioschi is een Italiaans curvy model die zich hard maakt voor thema’s als ‘bodypositivity’, ‘curvy is not a crime’ en haar eigen merk ‘Love Curvy’. Zij heeft een eigen website die erg veel positieve vibes uitstraalt. De site is wel in het Italiaans, maar deze kan je met behulp van Google vertalen.

Heb jij nog andere favoriete curvy modellen? Laat me weten welke ik zeker moet volgen voor inspiratie en tips!

Laat een reactie achter

Scroll naar boven