Dubai in april: mijn reisverslag en verschillende tips

Op internet kwam ik verschillende quotes tegen over Dubai. “Dubai will not settle for anything less than a first place” en “You name it, Dubai has it. Or if it doens’t have it, it’s building it”. Nu ik in Dubai ben geweest weet ik dat deze quotes zeker van toepassing zijn!

Eind april ben ik een klein weekje in Dubai geweest met vriendlief en we hebben een topweek gehad. Ons voornemen was voornamelijk een vakantie met veel zon, strand en alles op een kalm tempo. Na onze laatste zonvakantie in juni zijn we nog wel wat weekendje weg geweest: hij in Boekarest, ik in Parijs (over het inpakken nog een artikel geschreven) en samen nog in Londen. Maar dat waren korte tripjes en daarom op naar de zon!

We kwamen op zondagavond aan en vlogen zaterdagmiddag weer terug naar huis. Dus we hebben vijf volle dagen gehad en ik heb een paar goede tips voor als jij ook van plan bent om naar Dubai te gaan. Scroll voor de beste tips meteen even naar beneden.

Dag 1: maandag

Wakker worden in ons hotel: Al Khoory Atrium.  Heerlijk ontbijtje en onder het ontbijt maar eens een plan maken voor die dag. We wilden eerst wel even genieten van het zonnetje, dus hebben een paar uurtjes aan het zwembad op heet dak gelegen. Het was boven de 40 graden en vanaf het dak zagen we Mall of the Emirates, een enorm winkelcentrum met skihal en een arsenaal penguins. Het leek ons een goed idee om even te kijken of het winkelcentrum misschien een fijne koele plek was. En ik had natuurlijk een klein verlanglijstje gemaakt, want in Dubai zitten veel Amerikaanse ketens die je in Nederland niet hebt (maar over mijn aankopen lees je meer in een volgende blog). Het winkelcentrum was enorm, luxe en erg koel. Heerlijk! We hebben er een paar uur rond gelopen en hebben ons verbaasd over de enorme skihal midden in het winkelcentrum, waar men een enorme groep penguins heeft lopen.

Dag 2: dinsdag

Een van de weinige dingen die wij gepland hadden was een bezoek aan de Burj Khalifa. Dit is het hoogste gebouw ter wereld met 828 meter en er staan dagelijks lange rijen om binnen te komen, dus we hadden in Nederland al tickets besteld. Om 11.00 uur konden wij eindelijk binnen een minuut naar boven en waren zo op een hoogte van 456 meter en verdieping 125. Er is nog één verdieping hoger, verdieping 148, maar dat is een lounge en wij vonden het niet waard om daar nog een dubbel zo duur kaartje voor aan te schaffen. Het was een geweldig uitzicht! Je kon over heel Dubai kijken, in de verte Abu Dhabi zien en het was heel gek om te zien dat eigenlijk de hele stad erg alleen in een enorme woestijn staat.

De ingang van de Burj Khalifa is in een enorm winkelcentrum: The Dubai Mall en uiteraard zijn wij daarna weer lekker gaan winkelen en hebben wij de tuinen rondom de Burj Khalifa bezocht. In de Mall kan je trouwens ook al een glimp opvangen van het enorme aquarium dat ook in het winkelcentrum zit. Erg leuk!

Dag 3: woensdag

We besloten er een heerlijke stranddag van de maken. We wilden toch graag op een mooie en lekkere plek aan het strand liggen en na een beetje speurwerk kwamen we uit op Zero Gravity. Dit is een beachclub met een geweldig uitzicht over de skyline van Dubai. Je betaalt entree, maar daarvoor krijg een aantal dingen terug. Je ontvangt een deel van de entree terug in vouchers voor eten en drinken, een bedje aan het zwembad of op het strand, een handdoek, lekkere muziek, een geweldig uitzicht, af en toe een verfrissend koud handdoekje, een ijsje en toiletten en douches alsof je in de badkamer bent van een hotel met vijf sterren. Wij hebben ons die dag echt heerlijk vermaakt aan het strand! Oh ja, leuk feitje: Justin Bieber wordt hier ook nog wel eens gespot.

Dag 4: donderdag

Op donderdag wilden wij wel weer even op pad! Palmeiland konden wij niet missen, dus we moesten even op zoek wat er toe doen was. We kwamen al snel op een net geopende monorail die start bij de stam van de palm en eindigt bij het iconische hotel ‘Atlantis the Palm’. Onderweg kan je zo mooi over het eiland kijken. Tip: probeer voorin de gaan zitten, want dan heb je de beste fotospot!

We zijn na dit leuke retourtje op pad gegaan naar de Burj al Arab, een hotel dat tekenend is voor de kustlijn van Dubai. Er wordt gezegd dat dit het meest luxueuze hotel ter wereld is (nachtje kan je zomaar tussen de 3500 en 6000 euro kosten!). We hebben natuurlijk een paar mooie foto’s geschoten.

De dag nog even eindigen aan het zwembad van ons zwembad en op zoek naar een leuke strandspot voor de vrijdag.

Dag 5: vrijdag

De laatste dag wilden we lekker in het zonnetje liggen en eindigen met de fonteinshow bij de Burj Khalifa. Na wat onderzoek besloten we lekker bij Riva beachclub te gaan liggen: weer een zwembad en het strand binnen handbereik en geweldig zicht op een van de palmbladeren en de kust van Dubai met de Burj al Arab! Ook hier betaalde je entree en kreeg je vouchers en een handdoekje. Persoonlijk vond ik het een leuke plek, maar kon het niet tippen aan Zero Gravity.

Aan het einde van de dag opfrissen en klaarmaken, want ze wilden graag de verlichte Burj Khalifa bekijken en de fonteinshow daarvoor. Dat was echt een perfecte afsluiter van de vakantie! Elk half uur is er een show en er wordt verschillende muziek gebruikt! Het is enorm druk, maar als je een mooi plekje op het balkon van de brug kan bemachtigen heb je een geweldig uitzicht.

Alles in Dubai is groot, groter, grootst en mooi, mooier, mooist! Het weer is tussen oktober en april erg goed (de zomer zijn echt heet) en het is erg schoon! Als wij weer zin hebben in een zonnetje in de winter, zouden wij zeker terug gaan. Of wellicht dan wel Abu Dhabi…

TIPS

  • Boek je hotel tijdig via Booking.com, want dan heb je nog ruime keuze en kan je soms leuke dealtjes scoren.
  • Wij vlogen vanaf Brussel en dat is voor ons net even 1,5 uur langer rijden. Onze vliegtickets (Emirates) waren nu alleen wel bijna 500 euro goedkoper dan wanneer wij vanaf Schiphol vlogen. Zeker de moeite waard om eens te bekijken!
  • Tickets voor de Burj Khalifa vooraf boeken, wat anders sta je lang in de rij.
  • Zonnen op een toffe locatie? Zero Gravity beachclub is schoon, netjes en de hele dag goede muziek. Kijk eens op de site, want er zijn ook speciale themadagen, zoals dagen voor vrouwen waarbij je dan allerlei leuke extraatjes krijgt.
  • Fan van Amerika? Dan ben je in Dubai ook aan het goede adres! Shake Shack, Cheesecake Factory, Five Guys en ook allerlei Amerikaanse ketens zoals Victoria Secret, Sephora en American Eagle zijn te vinden.
  • Vervoer in Dubai? Je kunt van Noord naar Zuid gaan met de metro en dat is goed te doen. Als je iets meer te besteden hebt en snel overal wilt zijn dan zou ik gebruik maken van Uber. Wij hebben de hele vakantie gebruik gemaakt van Uber en de prijzen zijn prima. Grappig detail: je krijgt ook de optie voor een helikopter in de Uber-app!
  • Zorg voor een juiste stekker! Je kunt in Dubai dezelfde stekkers gebruiken als de stekkers die je in Engeland nodig hebt.
  • Zorg voor jurkjes en broekjes die toch echt tot op je knie komen of langer zijn. Er lopen wel toeristen met kortere broekjes en jurkjes, maar toch merk je dat je dan toch wel erg bekeken wordt en ik vind het toch fijn om me een beetje aan te passen aan de cultuur.
  • Je kunt vast goedkoop naar Dubai, maar als het even kan: zorg voor een goed gevulde portemonnee. Zo kan je wel op de mooiste plekken en de meest luxueuze plekken komen natuurlijk 😉
  • Oh, en vergeet factor 50 niet! Ondanks een paar weken zonnebank was ik op dag 1 al op mijn schouders verbrand. De zon is FEL!

Laat een reactie achter

Scroll naar boven