Goede voornemens 2019 – zijn ze dit jaar te halen?

Een nieuwe jaar, dus een nieuwe blog! Door de oplevering van ons nieuwbouwhuis, al het klussen én de start van een nieuwe baan ben ik zo’n twee maanden even off the radar geweest. Januari is altijd een mooi moment om weer te beginnen met de dingen die je graag doet en de dingen die je graag wilt gaan doen. Goede voornemens kennen we allemaal en elk jaar probeer ik toch even over het afgelopen jaar na te denken en om een plan te maken wat ik het komende jaar anders ga doen. Voor mij zijn er een aantal dingen die altijd weer terug komen, maar toch staan er ook altijd weer nieuwe dingen in het lijstje. Wat staat erop mijn lijstje van dit jaar

1. Zoals elk jaar: alle stresskilootjes (en wat extra) er weer af krijgen
Elk jaar staat dit weer op het lijstje. Het afgelopen jaar is best stressvol geweest en stress is bij mij altijd een beetje funest voor de lijn. In 2018 ben ik dus weer de nodige kilootjes aangekomen. Ik merk nu dat ik niet lekker in mijn vel (en mijn broek!) zit, dus vanaf vandaag is het weer gezond eten en ook focussen op mijn tweede doel.

2. Zoals elk jaar: meer sporten om mij fit te voelen
Nummer twee is weer meer sporten. Ik tennis nu een keer per week, maar de afgelopen jaren heb ik veel hardgelopen. Dit doe ik sinds ik van Antwerpen terug ben verhuisd naar Nederland een stuk minder en dat vind ik jammer. Ik heb mij dan ook alweer voor een loopje ingeschreven om te zorgen dat ik weer lekker twee keer per week ga lopen: goed voor hoofd en lijf.

3. Het halen van mijn mastertitel
Ik ben in 2015 gestart met mijn schakelprogramma en nu heb ik alle vakken van de master Strategische Communicatie gehaald. Ik ben gestart met mijn scriptie, maar de afgelopen maanden is er een beetje de klad in gekomen. Vanaf januari is het weer knallen: ik wil in 2019 dat papiertje hebben! Dan heb ik netjes in mijn twintiger jaren het laatste papiertje gehaald dat ik wil halen.

4. Het maken van twee verre reizen en zeker twee citytrips in het buitenland
Reizen is iets dat ik erg leuk vind. Ik zou het liefst elk weekend op pad gaan, maar er moet ook gewerkt worden. Dit jaar zou ik graag twee verre reizen maken en zeker twee citytrips in het buitenland. We beginnen dit jaar al wel goed: een lang weekend Lissabon staat al op de planning. Check: het eerste tripje kan ik afstrepen!

5. Energie steken in mensen waar ik energie van terugkrijg
Hoe ouder ik word (saai en volwassen!) hoe meer ik inzie dat je je vooral moet omringen met mensen die je positief benaderen, positieve energie geven en de mensen die net zoveel moeite voor jou doen als jij voor hen doet. Dit jaar wil ik me dan ook graag focussen op mensen die op dezelfde manier met mij omgaan als ik met hen omga en die qua eigenschappen bij mij passen of mij aanvullen.

6. Meer energie steken in nieuwe hobby’s: tennissen en bloggen
In april ben in begonnen met tennissen, omdat ik een sport zocht die ik in groepsverband kon doen (lessen) en waar je buiten de training en wedstrijden ook mee aan de slag kunt. Ook leek het me leuk om in mijn nieuwe woonplaats zo nieuwe mensen te leren kennen. Het is heel goed bevallen en ik wil dit jaar dan ook zeker meer gaan tennissen. Ook bloggen is iets waar ik in 2018 mee begonnen ben, maar waar ik zeker in 2019 meer energie in wil steken.

7. De laatste die overal op toepasbaar is: meer loslaten
Dit is een leus dit voor mij op veel gebieden kan gelden en dit jaar moet dan ook in het teken staan van loslaten. Ik wil proberen om mij minder druk te maken om de dingen die om mij heen gebeuren, waar ik geen invloed op heb of waarbij ik het idee heb dat mijn inbreng geen effect heeft.

Al met al is het een aardige lijst met goede voornemens. Zou ik ze dit jaar kunnen waarmaken? Dit jaar op 31 december zal ik een terugblik plaatsen en dan gaan we kijken hoe het gesteld is met mijn voornemens… Wat zijn die van jullie?

Laat een reactie achter

Scroll naar boven