Lifehack Asos: betalen in ponden en euro’s besparen

Ik bestel eigenlijk erg vaak kleding bij Asos. Ze hebben een groot aanbod, goede filteropties en vriendelijke prijsjes. Ook hebben ze specifieke collecties, zoals Asos Curve en Asos Tall. Maar toch betaal ik altijd minder dan de prijs in euro’s op de site. Maar hoe doe je dat? Ik zal je precies vertellen van je moet weten van Asos, euro’s, ponden en besparen.

Asos: pond naar euro

Je kunt altijd wachten op sale en kortingscodes, maar je kunt ook op een andere manier op dit moment geld besparen bij Asos. Je kunt bij Asos bestellen in ponden. Als je vanuit Nederland naar de website van Asos gaat dan staat de valuta standaard op euro (€ EUR), maar je kunt hem ook handmatig omzetten naar ponden (£ GBP). Wanneer je besteld in ponden, dan bespaar je, door de huidige wisselkoers, eigenlijk altijd bij Asos. Dit kan je dus een leuke besparing opleveren!

Stappenplan

Stap 1
Ga naar Asos.com en vul je winkelmandje. Klik rechts bovenin op het icoontje met de Nederlandse vlag.

Stap 2
Verander de valuta van € EUR naar £ GBP en klik op ‘voorkeuren aanpassen’.

Stap 3
Je ziet dat het totaalbedrag wordt aangepast naar Engelse ponden. Om te kijken of je goedkoper uit bent kan je altijd even gebruik maken van omrekentools, zoals door op Google te zoeken ‘pond naar euro’. Je kunt zo makkelijk zien of het goedkoper is om in ponden of in euro’s te betalen. Dit is namelijk afhankelijk van de wisselkoers.

Rekensom
Betalen in euro: €59,44
Betalen in ponden: £43,00 = ongeveer €49,22*

Winst: €10!

* bij benadering met wisselkoers 23/04/2020. Check altijd even de wisselkoers om te berekenen of je in ponden goedkoper uit bent!

Studentenkorting

Als je student bent kan je je ook als zodanig registreren bij Asos met het e-mailadres van jouw school. Een studentenkortingscode levert je, zolang je studeert, 10% korting op. Deze zou ik dus ook zeker gebruiken, want dat levert je nog een lekkere extra korting op!

Bestel jij wel eens bij Asos? Maak jij dan ook gebruik van deze slimme truc om toch altijd net iets voordelig uit te zijn door in ponden te betalen? Heb jij nog andere goede tips voor mij om ook op andere websites te besparen? Ik lees het graag!

Laat een reactie achter

Scroll naar boven