Mijn 10 tips voor een roadtrip in Amerika

In oktober 2019 ging wij drie weken door Amerika reizen met een auto. We kregen vaak de vraag waarom wij niet met een camper gingen en dat was voor ons makkelijk te beantwoorden. Met een auto ben je erg mobiel en mag je in de stad en in de natuurparken overal komen. Dat is met een camper niet altijd het geval. Natuurlijk speelde ook mee dat wij beiden niet zulke kampeerders zijn en wij het heerlijk vinden om elke avond lekker in een hotelbed te kunnen springen!

Voor ons was het de eerste roadtrip in Amerika. Wij waren al eens een weekje in New York geweest, maar waren nog niet 3 weken op pad geweest. De voorbereiding voor deze reis was uitgebreid door veel blogs te lezen, vlogs te kijken en samen te werken aan een perfect reisplan in een gedeelde spreadsheet.

Voorafgaand aan onze reis en tijdens onze reis hebben we allerlei handige weetjes verzameld die ik graag voor jullie in een overzicht wil vatten. Zo hoef jij niet het hele internet af te speuren voor de beste tips voor een geslaagde roadtrip in Amerika!

Handige tips voor een ultieme roadtrip in Amerika

 1. Regel je reis zelf
  Wij hebben gekeken naar pakketreizen (vlucht, auto, hotels) en hebben gekeken naar wat de kosten zouden zijn als wij dit allemaal zelf zouden boeken. Uiteraard is dat laatste goedkoper als je een beetje handig bent op internet. Wacht op goede acties rondom vliegtickets, speur lekker op Booking.com naar leuke hotels en boek je huurauto ver van tevoren. Zo hebben wij makkelijk honderden euro’s bespaard door alles zelf uit te stippelen. Voordeel: dit maakt de voorbereiding nog veel leuker dan gewoon een samengestelde reis boeken!
 2. Neem contant geld mee
  Het meenemen van contant geld doen wij eigenlijk nooit. Voor Amerika leek het ons toch makkelijk om toch wat cash op zak te hebben. Wat bleek? Bij veel tankstations in Amerika krijg je een lagere literprijs als je contant betaald!
 3. Check brandstofprijzen via Google
  Onze roadtrip ging o.a. door de duurste staten qua brandstof en dat is natuurlijk jammer. We hadden al snel door dat we via GoogleMaps tijdens het rijden ‘cheap gasprices’ of ‘gasprices near me’ konden intikken en dan werden de brandstofprijzen in onze buurt weergegeven. Zo konden we een mooie goedkope uitzoeken en dat scheelde toch wel aardig op een volle tank.
 4. Neem creditcards mee
  Uiteraard is dit een open deur, maar in Amerika kom je nergens zonder creditcard. Wij hadden beiden een eigen kaart en dat was maar goed ook. De ANWB-creditkaart kon meerdere keren niet door het hotel worden gebruikt, omdat hij niet ‘geswiped’ kon worden. Mijn creditcard bood dan uitkomst.
 5. Toeristen simkaart T-mobile
  We lazen over een simkaart van T-mobile speciaal voor toeristen. Deze kan je 31 dagen gebruiken en daarna kan je hem weggooien. Je kunt gratis bellen met nummers in Amerika (handig met het reserveren van restaurants), maar het internet is het beste van deze kaart. Je kunt 3 weken lang navigeren zonder TomTom of gedownloade kaarten. Ideaal! Hij kost zo’n $30.
 6. Koelbox en diepvrieszakjes (zipper/Ziploc bags)
  Door op internet wat rond te kijken kwamen wij er achter dat een koelbox in de auto heel handig was. En: men had gelijk! We hebben voor een klein bedrag een koelbox bij Walmart gehaald met daarbij diepvrieszakjes. In elk hotel staat een ijsmachine en voor vertrek kan je de zakjes vullen. Zo heb je de hele dag lekker koud water/frisdrank en kan je ook salades etc. meenemen!
 7. Ruim ook tijd in voor onverwachte dingen
  Wij hebben onze reis goed voorbereid. We werkten vanuit een gezamelijk document en hielden bij wat we wanneer zouden doen. Belangrijk vonden wij om ook tijd in de plannen voor ‘onverwachte’ zaken. We zijn gedurende onze reis ook op plekken gestuit die we niet in de boekjes en online hadden gezien, maar toch de moeite waard bleken. Door de extra ruimte hadden we ook tijd dat soort dingen te bekijken.
 8. Maak in grote steden gebruik van Uber of Lyft
  In de grote steden kan je uiteraard vanaf je hotel de auto pakken en de stad in gaan en daar parkeren. Parkeren midden in de stad is vaak wel duur en het zoeken naar een plekje is soms ook lastig. Makkelijk en goedkoop is dan ook het nemen van een Uber of Lyft. Bijkomend voordeel: je hoeft niet terug om je auto op te halen vanaf de parkeerlocatie, maar kan vanaf elke locatie een Uber of Lyft terug nemen.
 9. Maak gebruik van coupons
  Amerika staat bekend om coupons. Wie kent het programma ‘Extreme couponing’ van TLC nog? Kortingsbonnen zijn groot in Amerika. Als jij iets wilt ondernemen, eten of als je iets wilt kopen in een winkel dan kan je even kijken of er nog coupons zijn op de site van de winkel of het restaurant. Uiteraard kan je voor uitjes ook altijd kijken op sites als Groupon. Zo konden wij goedkoop een dagje op pad met de rode Big Bus in Los Angeles.
 10. Halloween: zorg voor goede voorbereiding
  Ga je tijdens Halloween naar Amerika en ben je dan van plan om op stap te gaan? Zorg voor een plan en denk niet dat je ’teveel’ doet! Wij hadden een paar kleine dingetjes gedaan om toch een beetje verkleed te komen, maar we vielen meteen in het niet bij alle anderen. Amerikanen maken er echt een feestje van! Je kunt dus niet snel teveel doen, want de kostuums zijn echt te gek. Je kunt dan ook all out gaan als je er tijdens Halloween bent. En wie weet win je dan ook nog wel een verkleedfeestje die door de meeste kroegen worden georganiseerd!

P.S. Wij zijn ook met de Superbowl in New York geweest en de tip is dan: zorg dat je een leuk feestje kiest om de wedstrijd te kijken. Wij kozen een sportsbar met een open bar gedurende de wedstrijd. Dat was een hit!

Hebben jullie ook nog tips die missen in dit lijstje? Ik hoor ze graag, want onze volgende roadtrip staat alweer in de agenda!

Lees hier meer over de roadtrip door West-Amerika.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven