Mijn favoriete winterjassen voor 2018-2019 (top 5)

Een nieuwe winterjas is één van mijn favoriete shopitems. Dat is omdat ik weet welk model goed staat bij mijn figuur en ik zoek dan ook altijd een langer model. In de winter is er eigenlijk nooit een tekort aan langere modellen, maar verschil in pasvorm en warmte is er zeker wel! Ik heb nu een paar goede en warme winterjassen van vorige jaren in de kast, maar kan het niet laten om eigenlijk elk jaar een leuk nieuw (goedkoper en trendy) modelletje te kopen om af en toe af te wisselen.

Pasvorm
Dikke winterjassen vermeed ik altijd, omdat ik me dan toch wat onzeker voelde. Ik had het idee dat ik dan breder leek dan ik mij voelde. Maar man, wat had ik het koud als ik met -5 op de fiets zat of op een koud station stond te wachten. Het was dus even zoeken, maar ook dikke jassen kunnen heel flatterend zijn. Op bovenstaande foto heb ik ook echt een heel warme en gevoerde jas aan die ik vorig jaar vond bij een zaakje in Bataviastad. Ik heb een paar tips voor je als je een winterjas gaat kopen.

  1. Stipt op nummer 1: zorg voor een warme jas! Zie de reden die ik al eerder noemde. Als het echt koud is heb je spijt als je rillend over straat moet.
  2. Zorg voor een goed passende jas. Niet vasthouden aan ‘de maat je je altijd hebt’, want dikke truien of colbertjes moeten er ook onder passen. Niets is vervelender als te strakke mouwen om je bovenarmen op de fiets. 
  3. Voorkom het effect dat ook wel wordt omschreven als ‘Michelin mannetje’. Een te strakke jas met veel verschillende compartimenten met voering is voor niemand mooi (ook niet met maat 36 of 38).
  4. Zoek naar een pasvorm die bij je past. Ik heb een zandloperfiguur en zoek daarom altijd een getailleerde jas of een jas met een ceintuur. 
    Een peerfiguur? Een A-lijn kan heel flatterend zijn.
    Meer een appelfiguur? Een recht model kan dan heel goed voor jou werken.

Top 5
Ik heb ook een top 5 gemaakt van mijn favoriete winterjassen van seizoen 2018-2019. De jas van H&M heb ik zelf gekocht, omdat ik veel zwarte jassen heb. Een mooie groene leek me een goede aanvulling. 

Laat een reactie achter

Scroll naar boven