Mijn review: Is Good American echt het geld waard?

In 2016 werd Good American, het merk van Khloé Kardashian en Emma Grede, gelanceerd. Het merk streeft naar inclusieve mode met maten tussen 00 en 24. In Nederland is dat maat 30 tot en met maat 54. Good American is vooral bekend van hun denim collecties, maar hebben ook sportkleding en tops. De eerste dag bracht de verkoop 1 miljoen dollar op en het merk is de afgelopen jaren populaire gebeleven. In Nederland werd het merk niet verkocht, maar Zalando verkoop op dit moment kleding van Good American. De prijs van de artikelen is vrij hoog, maar is een broek van Good American het geld waard?

Uiteraard heb ik online een beetje onderzoek gedaan naar de broeken. Wat zijn de verschillende fits en kan ik het vanuit Amerika bestellen? Direct bestellen bij Good American kan, maar dan komt het uit Amerika en dan is het retourneren natuurlijk wel wat ingewikkelder (en duurder). Je moet toch kijken wat je maat is en welk type je het beste zit. Ik besloot dan ook bij Zalando eerst een broek te bestellen en daarna nog een jumpsuit. De meeste reviews waren Engels en ik wilde graag een Nederlandse review schrijven voor jullie.

Good American – GOOD WAIST EXTREME AT BACK – Jeans Skinny Fit

Deze skinny jeans besloot ik ook pas te kopen in de uitverkoop, want de jeans kostte bijna 180 euro. Ik vind dat echt een vermogen voor een jeans, maar toch wilde ik weten of de beloftes van Good American klopten. Voor iets meer dan 50 euro kocht ik deze jeans en dat vind ik een mooi prijsje. Deze ‘good waist extreme at back’ jeans maakte te belofte echt waar. De jeans zou een hoge taille hebben, een ‘platte buik’-effect en een ‘gat-proof’ tailleband. Al deze claims zijn waar: dit is echt de hoogste jeans die ik heb. Ook lijkt mijn buikje lijkt toch wat platter dan hij in het echt is. En, ik heb geen ruimte bij de tailleband aan de achterkant als ik ga zitten.

Good American – UTILITY – Jumpsuit

Deze jumpsuit was bijna 160 euro en dat vond ik toch wat pittig. Ik heb mijn moment dan ook afgewacht en opeens was de jumpsuit in de uitverkoop en had ik een kortingscode. Ik betaalde ongeveer 105 euro voor deze denim jumpsuit. De pijpen had ik iets smaller en meer ’tapered’ verwacht, maar aangezien hij zo ontzettend lekker zat besloot ik hem te houden.

Zelf ben ik 1,82m en dat zijn er best wat jumpsuits die een te kort bovenlijf hebben. Het gevolg is dat de jumpsuit oncharmant gaat trekken in het kruis. Dat is bij deze jumpsuit zeker niet het geval. ook voor langere personen is de romplengte en de beenlengte prima. Ik vouw de pijpjes meestal wel om, omdat ik enkellengte zelf niet zo mooi vind. De korte mouwen zijn wel vrij breed en staan wat af en dat vind ik wat minder mooi. Het pak is wel mooi getailleerd en heeft een stevige rits met een kraag.

Het materiaal is, licht stretchy, denim en blijft mooi als je het gewoon op 30 graden wast. Ik heb op internet ook reviews gezien over enorm krimpende items van Good American, maar die ervaring heb ik niet. De maten zijn soms even zoeken, maar er staat wel een heldere maattabel op de site van Zalando. Op de website van Good American is ook een maattabel te vinden.

Is Good American het geld waard?

De broek kocht ik in de sale, maar ik zou de broek nooit voor 180 euro kopen. Je hebt ook mooie modellen die net zo lekker zitten van merken zoals Levi’s (zie mijn artikel met mijn favoriete jeans). Deze jeans kosten soms ook 100 euro, maar in de sale vaak maar de helft. Indien de broek goedkoper was zou ik zeker nog wel een jeans kopen. De taille is heerlijk en ook het zachte stretchy demin zit erg fijn.

Maar daarentegen, de jumpsuit vind ik wel zijn geld waard. Het denim van van goede, stevige kwaliteit en de rits is soepel en degelijk. Ik zou zelf een iets meer tapered/skinny fit mooi vinden en wellicht dat de mouwtjes iets smaller mogen. Maar, hij zit echt heerlijk! Het is makkelijk op de leuken, kan prima naar het werk en ook thuis op de bank zit hij heerlijk. Kortom, de producten zijn goed en de prijs die je er voor betaald in de sale is prima. De ‘reguliere’ prijs vind ik te hoog voor de producten, maar als je op zoek bent naar denim voor een curvy figuur dan zit je met Good Americans wel goed!

Laat een reactie achter

Scroll naar boven