Weekend Parijs: een paklijst met kleding voor een citytrip!

In juli boekten mijn vriendinnen en ik een weekend Parijs. Half oktober; het kon droog zijn en waaien, maar warm zou het zeker niet zijn. We hielden de afgelopen weken nauwlettend het weer in de gaten (lees: 3x per dag een printscreen van de veranderingen) en opeens zou het 25 graden worden! Daar had ik niet op gerekend. Een leuk roze regenjasje was al binnen zodat ik in ieder geval niet nat zou regenen midden in de herfst. Mijn planning moest dus om. Wat neem ik dan mee op zo’n weekendje?

Belangrijkste steekwoorden zijn: leuk, casual en toch ook praktisch. Zo neem ik nooit enorm hoge hakken mee, want na een dag wandelen trek je die toch niet meer aan. Ook zie ik vaak meiden lopen in kleding die ik een paar uurtjes naar een feestje aan doe, maar die niet comfortabel kunnen zijn als je kilometers wil lopen tijdens de citytrip. Ik kies voor de gulden middenweg.

In mijn koffertje zaten de volgende items om het weekend te overleven:
– Zwarte skinny jeans, River Island
– Zwarte flaired broek, Vero Moda
– Zwarte chinojogger, Only
– Zwart shirt ‘London’, Asos
– Bordeauxrood shirt kant, Dorothy Perkins
– Rood shirtje, H&M
– Grijs shirtje, H&M
– Zwart shirtje lage rug, GAP
– Gestreepte croptop, H&M
– Zwart colbertje, New Look
– Zwarte enkellaarsjes met hakje, H&M
– Witte Allstars, Converse via Omoda
– Suède lichtgekleurde sneakers, Asics
– Sneakersokjes met silliconen rand, H&M (musthave!)
– Bandana, Aliexpress
– Sieraden (in de loop der jaren verzameld)
– Zonnebril, Zara
– Tasje middengroot, Cowboysbag via The Little Green Bag

Zoals je ziet heb ik heel veel basics meegenomen die ik allemaal kon combineren tot een geheel. De schoenen zijn het belangrijkste tijdens zo’n tripje vind ik altijd. Wij hebben de twee weekenddagen samen zo’n 35 km gelopen, dus fijne sneakers zijn een must. Dag 1 was voor mij Asics en dag 2 Converse. De lekker zittende enkellaarsjes met rubberen hak zijn dan prima voor een avondje de kroeg of club in!

De outfitjes zoals ik ze heb samengesteld (en ja, ik heb altijd te veel omdat ik hou van genoeg keuzevrijheid):

Zaterdag overdag (sightseeing)
– Zwarte chinojogger, Only
– Zwart shirt met lage rug, GAP
– Sneakers, Asics
– Tas, Cowboysbag/Little Green Bag – Zonnebril, Zara

Zaterdagavond (diner en op stap)
– Zwarte skinny jeans, River Island
– Bordeauxrood shirt van kant, Dorothy Perkins
– Zwarte enkellaardjes, H&M
–  Tas, Cowboysbag/Little Green Bag

Zondag (sightseeing en terugreis Thalys)
– Zwarte flaired broek, Vero Moda
– Rood shirt, H&M
– Witte sneakers, Converse
– Tas, Cowboysbag/Little Green Bag
– Zonnebril, Zara

Ik heb dus heerlijke outfit die leuk staan, maar bovenal heel praktisch zijn als je de hele dag op pad bent! De meeste items die hierboven genoemd zijn, zijn te krijgen tot maat xl/xxl en maat 46 of hoger. Dus wil je binnenkort ook lekker op pad met een zelfde soort lijstje? Je weet nu bij welke merken je leuke items in een grotere maat kunt vinden voor praktische en leuke outfits voor een citytrip!

Laat een reactie achter

Scroll naar boven