Quarantainetuin: zin en tijd om te tuinieren

Wij zitten alweer zo’n zes weken samen thuis. Zes weken met minder reistijd, minder sociale bezigheden en dus meer tijd voor het huis. Wij zijn anderhalf jaar geleden in ons nieuwbouwhuis getrokken en de tuin is onze laatste ’to do’ geweest. Vorig jaar tegels, een borderbak en een tuinset er in en dit jaar maar verder kijken.

Nu wij veel meer thuis zijn en minder te doen hebben vonden we het tijd om nu dan echt te tuin af te maken. De tuin had planten en sfeer nodig. We zijn uiteraard lekker gaan neuzen op Pinterest en tuinsites om te kijken welke planten voor ons geschikt waren. Binnen 2 weken is alles besteld, geplaatst en geplant. We missen nog enkele kleine dingen, maar grotendeels is de tuin klaar. Wat hebben wij allemaal gedaan om er een knus tuintje van te maken?

Tuinmeubelen

Tuinset – Karwei
Picknicktafel – De Houtburcht
Bijzettafeltje naar de bank – Heb ik al wat jaartjes, dus onbekend

Accessoires

Kussentjes tuinset – Karwei
Buitenkleed tuinset – Wonderrugs (gemaakt van plastic, ideaal!)
Windlicht bij tuinset – Heb ik ook al aardig wat jaartjes, dus onbekend
Zitkussens picknicktafel – Hornbach
Stang picknicktafel – Maximavida
Lampjes picknicktafel – Bol.com (oplaadbaar, handig!)
Hangende potjes picknicktafel – Wehkamp (kleur beige, maar meer poederroze)
Kunstplantje tafel – Xenos
Prikkabel met lampen aan de schutting – PrikkabelLED

Planten en toebehoren

Chinese waaierpalm 150-170 cm – Fleur.nl
Potten palmen – Intratuin
Vedergras – Hornbach

We missen alleen nog een gehaakte hanger voor een pot boven de picknicktafel in het midden die we via Aliexpress hebben besteld. Ook zijn we nog op zoek naar wat plantjes voor in de hangende potjes. Dat is weer een klusjes voor komende week!

Is het aanpassen van de tuin of het tuinieren ook iets dat jullie nu veel doen omdat je veel meer thuis bent dan normaal? Of nog goede tips naar aanleiding van mijn tuin? Let me know!

Laat een reactie achter

Scroll naar boven