Mijn recept: Cheesecake met paaseitjes

Sinds ik een paar maanden geleden gestart ben met een nieuwe klus ging er een wereld aan zoetigheid voor mij open. Repen chocolade, taart, potten met snoep en andere lekkernijen bleken favoriet bij mijn nieuwe collega’s. Nu moet ik geregeld nee zeggen (kantoorbaan + veel suiker = ramp), maar ik kan natuurlijk wel af en toe iets meebrengen voor de rest! Vorige keer nam ik mijn brownie met een blondie-topping mee en die viel goed in de smaak.

Morgen hebben we weer een vergadering, dus voor morgen heb ik aangegeven dat ik wel even wat zou meebrengen. Pasen staat alweer bijna voor de deur, dus ik wilde iets met paaseitjes doen. Wat is leuker dan mijn favoriete taart combineren met paaseitjes? Een recept voor cheesecake met paaseitjes was geboren!

Benodigdheden:
Oeps, op de foto mist 1 ingrediënt: poedersuiker!

 • Springvorm
 • 1 pak Bastognekoeken
 • 75 gram margarine
 • 350 ml verse slagroom
 • 400 gr Mon Chou
 • 80 gr poedersuiker
 • 250 gram paaseitjes (voor door de taart)
 • Ongeveer 10 paaseitjes in een leuke kleur (als topping)

Bereiding

 1. Bekleed de springvorm met een bakpapiertje (als je een stenen vorm gebruikt is dit niet nodig)
 2. Doe het hele pak Bastognekoeken in de keukenmachine en hak deze fijn.
 3. Verhit ondertussen in een pannetje de margarine en voeg het koekmengsel toe.
 4. Meng alles goed door elkaar en bekleed de springvorm met het mengsel.
 5. Zet de springvorm in de koelkast en zet de mixer klaar.
 6. Klopt de slagroom stijf en laat die daarna even in de koelkast rusten.
 7. Doe daarna de Mon Chou samen met de poedersuiker in een kom en meng dat goed door elkaar.
 8. Haal daarna alle papiertjes van de paaseitjes die door de taart moeten en hak deze fijn.
  Een paar grove stukken is niet erg én wel heel lekker!
 9. Doe daarna deze gehakte paaseitjes door het mengsel van de Mon Chou.
 10. Vervolgens schep je de slagroom door het geheel heen zodat er een geheel ontstaan.
 11. Schep de vulling in de taartvorm.
 12. Halveer de eitjes voor de topping en garneer jouw taart.
 13. Nu een paar uurtjes in de koelkast en je hebt jou eigen paaseitjes-cheesecake!

Eet smakelijk!

Laat een reactie achter

Scroll naar boven