Mexicaanse tortillataart is bij ons thuis al jaren een hit. Makkelijk te maken, kleurrijk en erg lekker. Ik post dan ook af en toe een foto met het eindresultaat en elke keer krijg ik toch de vraag of ik het recept heb van deze Mexicaanse tortillataart. Dus vandaag heb ik besloten het recept online te zetten!

Benodigdheden
4 personen
- 1 ovenschaal/taartvorm (rond)
- 6 wraps (groot)
- 3 gekleurde paprika’s
- 2 grote rode uien
- 1 blikje mais
- 500 gram gehakt
- 2 zakjes burritokruiden
- 200 ml crème fraiche
- 7 tot 12 eetlepels zoetzure chilisaus
- 200 gram geraspte kaas
Optioneel saus naar smaak: guacamole, zure room etc.
Stappenplan
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Snijd de paprika en de rode ui in stukjes
- Bak het gehakt rul en voeg naar smaak zout/peper toe
- Voeg de paprika en de uien toe aan het gehakt en bak even door
- Voeg daarna de mais en de burritokruiden toe aan het gehakt en de groenten
- Maak ondertussen een sausje en meng de crème fraiche met een paar eetlepels chilisaus
- Vet de ovenschaal in of bekleed een rond taartvorm met bakpapier
- Bekleed de bodem met een wrap en smeer die in met het sausje dat je gemaakt hebt
- Bekleed de wrap daarna met een dunne laag gehakt en groentemengsel
- Herhaal stap 7 en 8 bij alle wraps en bestrooi de laatste laag (gehakt/groente) met strooikaas
- Bak de tortillataart daarna 10-15 minuten af in een voorverwarmde oven op 200 graden.
Eet smakelijk!