Roadtrip West-Amerika: dag 1 en dag 2

Half oktober was het eindelijk tijd voor onze vakantie: 22 dagen rondreizen in West-Amerika. We hebben zelf een roadtrip uitgestippeld vanaf San Francisco richting Las Vegas, San Diego en weer terug naar San Francisco. We hebben alles zelf uitgezocht, uitgestippeld en geboekt en daarom zal ik de komende tijd artikelen plaatsen met reisverslagen, interessante weetjes, planningen, kosten en uiteraard de beste winkeltips!

In dit artikel zullen de eerste twee dagen van onze reis aan bod komen! Van Düsseldorf naar San Francisco en alles wat wij daar gedaan hebben.

Dag 1: Düsseldorf naar San Francisco

Onze vlucht vertrok van Düsseldorf. Wanneer wij vliegtickets boeken dan houden wij onze straal zo groot mogelijk en wegen dan af of de prijsverschillen opwegen tegen de reistijd. Wij hebben de vliegtickets van Amsterdam, Brussel en vliegvelden in Duitsland vergeleken. Düsseldorf bleek op het moment dat wij wilden boeken veruit de goedkoopste. Voor twee tickets waren wij ruim €400 goedkoper uit dan vanaf Amsterdam. We hadden de extra autominuten (3,5 uur) daar wel voor over. Mooi voordeeltje: parkeren bij vliegveld Düsseldorf bleek ook nog eens vele malen goedkoper dan bij Schiphol! We hadden een vlucht van United Airlines (uitgevoerd door Lufthansa) met een korte tussenstop in San Diego. Alles ging voorspoedig en om 17.00 uur lokale tijd stonden wij in San Francisco.

San Francisco

In San Francisco namen wij een Über vanaf het vliegveld en ging rechtsstreeks naar ons hotel. Hotels in San Francisco zijn erg duur. Wij hadden online het hotel al geboekt en daardoor hadden wij een goede deal en konden wij mooi allerlei hotels vergelijken en reviews bekijken. Wij verbleven twee nachten in Hotel San Remo. Een erg bijzonder karakteristiek hotelletje met enorm vriendelijk personeel. De kamers zijn niet erg groot en je deelt het sanitair, maar alles is schoon en erg gezellig ingericht. Niet onbelangrijk: het hotel ligt erg centraal en de grootste toeristische trekpleisters bereik je makkelijk te voet. We waren bij aankomst moe en hebben een supermarkt in de buurt wat broodjes en koekjes gehaald i.pv. dat we op pad zijn gegaan voor een dinertje.

Dag 2: San Francisco

We hadden deze dag goed voorbereid om zo veel mogelijk uit onze dag te halen. Vroeg gingen we op pad, dus veel was er nog niet open. We besloten lekker croissantjes en wat sap te halen bij een supermarkt die al wel open was en al wandelend door het rustige San Francisco gingen we op pad.

Alcatraz

Om 08.45 uur hadden we de eerste tour naar Alcatraz geboekt en gingen heerlijk met de boot naar het eiland. Alcatraz is een eiland in de baai van San Francisco en is van 1934 tot 1963 gebruikt als een gevangenis. Al Capone is een van de bekendste gevangenen die hier vast heeft gezeten. Bij het boeken van de tour zit standaard een audiotour en daardoor zie je de hele gevangenis en krijg je uitleg in je eigen taal. Op het moment dat wij gingen was het eerlijk rustig en wij zouden een vroege tour dan ook aanraden.

Alcatraz in de vroege ochtend

Fisherman’s Warf, Pier 39 en fietsen huren

Na de tour gingen wij te voet naar Fisherman’s Warf en Pier 39. Een grote attractie in dat gebied zijn de Californische zeeleeuwen die op grote pontons in de jachthaven liggen. De zeeleeuwen liggen sinds 1989 in grote getalen bij elkaar, maken veel lawaai en ruiken erg specifiek. Het is wel een heel mooi gezicht om alle dieren samen te zien stoeien, zonnen en zwemmen.

Na een tijdje te hebben rondgekeken zijn wij een fiets gaan huren om lekker de omgeving te gaan bekijken en om over de Golden Gate Bridge te fietsen. Wij huurden onze fietsen bij Blazin Saddles Bike Rentals and Tours. Bij online reserveren zagen we dat je 20% korting kreeg. We noemden dit bij de balie en vroegen of we dat nog even moesten doen. Meteen kregen we te horen dat de 20% korting ook aan de balie wel mogelijk was. Samenvattend, altijd vragen naar de online korting!

Golden Gate Bridge en Sausalito

We maakten een leuke fietstocht door San Francisco en gingen op weg naar de Golden Gate Bridge. Het is nog een aardig stukje omhoog fietsen, maar het uitzicht is geweldig! We hoorden van vrienden dat het in het hoogseizoen echt hutje mutje vol is op de fietspaden, maar wij konden wel lekker rustig en vrij fietsen. De brug is een mooi lang stukje fietsen en we eindigden in het kleine stadje Sausalito. Erg leuk om daar door de straatjes te fietsen en om vervolgens met de boot weer terug te gaan naar San Francisco. We aten na het inleveren van de fietsen nog even bij Fisherman’s Warf bij Wipeout Bar & Grill en dat waren enorme porties Mexicaans!

Golden Gate Bridge vanaf de kant van Sausalito

Daarna lekker op tijd naar bed, want de volgende dag zouden wij onze auto ophalen en aan het eind van onze reis hadden wij ook nog tijd om nog meer van San Francisco te zien.

In de volgende artikelen volgen de verslagen van de andere dagen!

Nieuwsgierig naar de andere reisverslagen?

Roadtrip West-Amerika: dag 3 en dag 4
Roadtrip West-Amerika: dag 5 en dag 6
Roadtrip West-Amerika: dag 7, 8 en 9
Roadtrip West-Amerika: dag 10, 11, 12 en 13
Roadtrip West-Amerika: dag 14, 15 en 16
Roadtrip West-Amerika: dag 17, 18, 19, 20 en 21

Laat een reactie achter

Scroll naar boven