Roadtrip West-Amerika: dag 10, 11, 12 en 13

Na Zion was het tijd om weer verder te gaan. We wilden tijdens onze route ook graag naar San Diego. Tussen Zion en San Diego zit een aardige afstand, dus we hebben gekeken wat leuke stops waren onderweg. Zo kwamen we uit bij hotels in Page, Williams en een bezoek aan Antelope Canyon, Horseshoe Bend en Joshua Tree Park voordat we in San Diego zouden aankomen.

Dag 10: Zion, Glen Canyon Dam, Lower Antelope Canyon en Horseshoe Bend

We vertrokken wederom lekker op tijd vanuit ons hotel, omdat we ’s middags een wandeling hadden gepland door de Lower Antelope Canyon. Na een leuke rit kwamen we aan bij Glen Canyon Dam. Het is een betonnen boogstuwdam op de rivier Colorado nabij Lake Powell. Er zit een leuke bezoekerscentrum bij met een geweldig uitzicht over de dam. We reden daarna door naar Page en checkten in bij ons hotel ‘Baymont by Wyndham Page Lake Powell‘. Daarna gingen we snel door, want we wilden graag naar Horseshoe Bend!

Een klein stukjes verderop kwamen we aan bij Horseshoe Bend. Hier kan je geen gebruik maken van je Park Pass en moet je apart een ticket kopen. Je loopt een heuvel op en na de heuvel moet je nog een kwartiertje lopen en dan ben je er: misschien wel de meest bekende haarspeldbocht. Op dit punt maakt de Colorado rivier een bocht van 270 graden en het ziet er geweldig uit! Bijzonder waren detoeristen die op kleine richeltjes boven de afgrond gingen staan om de perfecte Instagram-foto te maken. Wij hadden het idee dat het een kwestie van tijd was voordat er iemand zou vallen.

Na deze hotspot gingen we door, want we hadden een wandeling geboekt door de Lower Antelope Canyon via Ken’s Tours. We werden vriendelijk begroet en gingen samen met een gids en enkele andere mensen de Lower Antelope Canyon in. Deze canyon is een soort smalle gleuf met hele hoge wanden. In dit droge gebied vinden incidenteel grote overstromingen plaats waardoor deze kloven tussen de rotslagen ontstaan. Je kunt door deze 400 meter lange kloof lopen en de lichtinval en de wanden zijn geweldig om te zien! We hadden een leuke gids die ons attenteerde op de mooiste fotolocaties, de beste lichtinval en in welke modus onze camera de beste foto’s zou nemen. Wij vonden dit een aanrader voor iedereen die het gebied bezoekt en zouden dit zeker niet overslaan.

Dag 11: Grand Canyon

Vandaag stond een hele leuke trip de op planning waar wij ons beiden al een hele tijd op verheugden: de Grand Canyon en dan voornamelijk de helikoptertour die we hadden geboekt! We hadden de route in het park uitgezocht en hebben alle grote uitzichtspunten bezocht. Wat was de Grand Canyon indrukwekkend!

Op de parkeerplaats van een van onze laatste stops reed alleen iemand anders bij het inparkeren achter op onze auto met als gevolg een enorm gat in de bumper door de trekhaak van de andere auto. Geen bereik, niemand in de buurt en geen schadeformulieren. Wat te doen? Wij hebben maar foto’s genomen en het nummerbord van de andere auto en de naam van de bestuurder genoteerd en besloten in het dorp op zoek te gaan naar informatie over hoe dit afgehandeld moest worden. In het dorp rondgebeld en wat bleek? We hadden aangifte moeten doen!

In de wijde omtrek geen politiebureau te vinden, maar wel een brandweerkazerne. Dat leek me een goed idee: eens even aanbellen en kijken of zij ons konden helpen. We werden meteen binnen gevraagd en gingen tussen de fitnessapparatuur en pizzadozen naar het kantoor van de ‘chief’. Hulpvaardig als hij was belde hij meteen naar het park. Daar wisten ze precies wat we moesten doen: terugkomen en aangifte doen bij de Park Ranger. De reguliere politie heeft blijkbaar geen autoriteit in de parken, dus bij ongelukjes moet je in het park bij de Park Ranger aangifte doen. Dat hebben we gedaan en konden toen weer verder op pad en met de aangifte aan het eind terug naar de autoverhuurder.

Toen was het tijd voor de helikoptervlucht. Wij waren in het naseizoen en daarom was het helemaal niet druk! We zaten met één ander stel in de helikopter en gingen op weg naar de Grand Canyon. Minutenlang over allerlei bomen en dan opeens een steile afgrond: de Grand Canyon! Door de bombastische muziek via de koptelefoon werd de ervaring nog intenser. Wat een uitzicht, wat een diepte en wat een mooi natuurfenomeen. We hebben ongeveer een half uur gevlogen en hebben intens genoten. Het is niet goedkoop, maar wij vonden het echt veel mooier dan de reguliere stops in het park. Het is nog zoveel indrukwekkender vanuit de lucht!

We gingen daarna door naar ons hotel voor de nacht in Williams: Super 8 by Wyndham Williams East.

Dag 12: Route 66 en Lake Havasu

Vandaag hadden we een route gepland naar Twentynine Palms, onze stop voor Joshua Tree Park. We besloten om een gedeelte van route 66 te gaan rijden. En dat was een goede keuze! We kwamen eerst bij een heel klein en oud tankstation (Cool Springs Station) die verlaten leek, maar ineens zagen we, in de shaduw van een houten hokje, heel stil een oude man met een baard zitten die ons van een afstand bekeek. In de wijde omgeving was niets te zien en te horen. Het leek wel een start van een slechte horrorfilm. Voor het tankstation stond op een weg een roadsign van Route 66. We maakten wat foto’s en vervolgden onze weg. We kwamen bijna niemand tegen en het was een erg leuke weg om te rijden: veel bochten, cactussen en een paar gekke dorpjes.

Daarna besloten we om via Lake Havasu te rijden. We stopten bij een winkelcentrum om te weten om wat te eten en om te winkelen bij Lake Havasu (The Shops at Lake Havasu). Het was erg rustig, maar winkelpersoneel was erg praatgraag en vriendelijk. Na een hapje te hebben gegeten en wat te hebben gewinkeld reden we door. Aan het meer stonden de mooiste huizen en het bleek een vakantieoord. Aan het einde van de dag kwamen we aan in Twentynine Palms bij hotel Best Western Gardens Hotel at Joshua Tree National Park en sliepen vroeg.

Dag 13: Joshua Tree Park en Halloween in San Diego

De volgende dag gingen we weer lekker op pad om via Joshua Tree Park naar San Diego te rijden om daar Halloween te vieren. Joshua Tree Park is bekend door zijn twee verschillende soorten woestijnlandschap, de Joshua Trees en de vreemde landvormen.

Wij hebben het park doorgereden en zijn op verschillende plekken gewandeld. We hebben een mooie wandeling gemaakt naar Arch Rock en vonden dit, samen met de planten en bomen in het park, het mooiste stukje. Van alles parken die we hebben gezien in Amerika, vonden wij dit wel de miste. Maar, alsnog wel het bezoeken waard. Ik denk dat het anders is als de cactussen in bloei staan: meer kleur en diversiteit.

We reden daarna door naar San Diego en checkten in bij Riverleaf Inn Mission Valley. Het hotel vonden we wel een beetje apart en hadden onze twijfels, maar uiteindelijk hebben we wel goed geslapen. We maakten ons klaar, want we zouden ’s avonds de stad in gaan om halloween te vieren! Peter had wat PIMP-accessoires en ik had aardig wat glitters om mijn ogen geplakt. We waren benieuwd hoe het gevierd zou worden en we bleken als snel een beetje underdressed.

We belanden na een rondje lopen bij Henry’s Pub. Wat was het een belevenis! Iedereen was echt tot in de puntjes verzorgd. De personages en kostuums waren tot in de puntjes verzorgd en er werden in veel kroegen geldprijzen verloot onder de persoon die het best verkleed was. Wij hebben een hele leuke avond gehad tussen de Amerikanen die fantastisch verkleed waren en door lekker te dansen in de late uurtjes!

In het volgende artikel zal in meer vertellen over onze tijd in San Diego!

Nieuwsgierig naar de andere reisverslagen?

Roadtrip West-Amerika: dag 1 en dag 2
Roadtrip West-Amerika: dag 3 en dag 4
Roadtrip West-Amerika: dag 5 en dag 6
Roadtrip West-Amerika: dag 7, 8 en 9
Roadtrip West-Amerika: dag 14, 15 en 16
Roadtrip West-Amerika: dag 17, 18, 19, 20 en 21

Laat een reactie achter

Scroll naar boven