Roadtrip West-Amerika: dag 14, 15 en 16

Na het vieren van Halloween was het tijd om San Diego in te gaan! Daarna gingen we door naar Los Angeles en in deze blog vertel ik je er meer over.

Dag 14: Balboa Park, Botanical Building, Westfield Mission Valley en BJ’s

Na het vieren van Halloween in Henry’s Pub moesten we even lekker uitslapen. We besloten onderweg even een broodje te eten bij Subway. Daarna was heet tijd voor onze eerste stop van de dag: Balboa Park. Dit is een stadspark dat groter is dan Central Park in New York. Het park is gevuld met allerlei gebouwen in Spaanse stijl, musea en leuke wandelroutes.

Wij parkeerden gratis in de buurt van het Air & Space Museum en liepen vanaf daar het park in. We hebben een leuke wandeling gemaakt en liepen onder andere over de El Prado-promenade. Daar staan veel mooie gebouwen en eindigden op Plaza Panama om van het zonnetje genieten. Het park was rustig en het was warm, dus voor ons heerlijk weer om door het park te slenteren. We hebben alles op ons gemakkie kunnen bekijken.

We brachten ook nog een bezoek aan het botanische gebouw. Als je naar de ingang loop kom je langs een enorme vijver: de ‘Lily Pond’. In dit botanische gebouw hebben ze zo’n 2100 tropische planten en het was zeker de moeite waard om even te bekijken.

Bij het park zit ook een grote dierentuin, maar daar hadden wij net te weinig tijd voor. Als wij een volgende keer in San Diego komen denk ik dat we daar wel heen gaan.

Na deze dag in Balbao Park besloten we nog even naar een winkelcentrum in de buurt te gaan. Daar zouden we even een kijkje nemen en wat eten. We hebben even rondgelopen in Westfield Mission Valley en besloten op zoek te gaan naar een leuk restaurant. Zo kwamen we terecht bij BJ’s Brewhouse. Dat was een heel leuk restaurant met, zoals de naam al doet vermoeden, heel veel verschillende biertjes. Ook hadden ze een uitgebreide kaart en hebben we heerlijk gegeten.

Dag 15: Citadel Outlets en Los Angeles

Vandaag gingen we op pad naar Los Angeles! De reis van San Diego naar Los Angeles was niet al te lang (200 km). Onderweg hebben we dan ook verschillende stops gemaakt. Ik was natuurlijk nog lang niet uitgeshopt, dus we besloten na aankomst in ons hotel (Best Western Plus Commerce Hotel) nog even te gaan kijken bij Citadel Outlets. Er was genoeg te winkelen en te doen en we aten bij onze favoriete keten: Chipotle. Daarna op tijd naar bed, want de volgende dag gingen we de hele dag Los Angeles in!

Dag 16: Walk of Fame, Santa Monica Pier, Venice en Beverly Hills

We hadden één dag om Los Angeles te zien, dus we besloten op tijd op pad te gaan. We besloten de stad op een effectieve manier te verkennen: met Big Bus Tours. Je kent ze wel: de grote rode bussen waarbij mensen met oortjes in door de stad worden gereden. Wij besloten dat dit voor ons het handigst was. In Los Angeles krijg je een echte gids mee, dus dat was erg leuk. Wij hadden een route uitgetippeld waardoor wij op de meeste hotspots zouden komen.

We begonnen de dag op de Walk of Fame en hadden een mooie doorkijk naar het Hollywood sign. Daarna stapten we de bus in. Op naar onze eerste stop: Beverly Gardens Park. Hier zit je in Beverly Hills en stapten wij over op een andere bus om naar de Santa Monica Pier te gaan. Leuk weetje: dat is ook het einde van Route 66. De pier was druk en een soort openbaar pretpark. We hebben even rondgelopen en waren er wel snel klaar mee. We zijn lopend op pad gegaan naar de volgende busstop. Zo kwamen we langs en over Venice Beach richting het volgende gedeelte dat we wilden zien: Venice.

Venice is een leuk gedeelte van de stad dat me een beetje deed denken aan Giethoorn (of Venetië…). Allemaal kleine grachtjes met bruggetjes en leuke, kleurrijke huisjes gebouwd aan deze kanaaltjes. We hebben even lekker rondgeslenterd met een Starbucksje in de hand en hebben toen de bus weer gepakt: op naar Beverly Hills!

Daarna hebben we heerlijk boven in de bus in het zonnetje gezeten. We hebben de hele tour in de bus geluisterd naar onze tourguide. Hij vertelde van alles over filmsets, bekende locaties en natuurlijk Amerikaanse sterren. Bij Paramount Pictures Studios stapten we uit en namen we een Uber naar ons hotel. We haalden onze auto op en gingen tegen de avond op pad naar het hotel waar we zouden overnachten Quality Inn in Buellton.

In de volgende blog lees je meer over onze reis. Na deze overnachting gaan we een mooie route langs de kust richting San Francisco tegemoet!

Nieuwsgierig naar de andere reisverslagen?

Roadtrip West-Amerika: dag 1 en dag 2
Roadtrip West-Amerika: dag 3 en dag 4
Roadtrip West-Amerika: dag 5 en dag 6
Roadtrip West-Amerika: dag 7, 8 en 9
Roadtrip West-Amerika: dag 10, 11, 12 en 13
Roadtrip West-Amerika: dag 17, 18, 19, 20 en 21

Laat een reactie achter

Scroll naar boven