Roadtrip West-Amerika: dag 3 en dag 4

We vervolgen het reisverslag met dag 3 en 4 van onze reis. We haalden onze auto op, deden de eerste inkopen en gingen op weg naar Yosemite.

Dag 3: auto ophalen en inkopen doen

We zijn de dag gestart met een heerlijk ontbijtje bij iHop: american pancakes en oneindige koppen koffie! Deze keten ontdekten we, omdat op de bon van de supermarkt een coupon zat waarmee je het tweede ontbijtje gratis kreeg (tip).

Onze auto haalden we op bij een ophaalpunt op loopafstand van ons hotel. We konden binnen onze geboekte klasse (SUV) zelf een van de auto’s kiezen en kregen een enorme nieuwe auto mee. Het avontuur kon beginnen!

T-mobile

Nadat wij zelf ook allerlei reisverslagen en blogs hadden gelezen leek het ons goed om te starten met twee dingen: een bezoek aan T-mobile en Walmart.
Bij T-mobile is het mogelijk om een simkaart te kopen speciaal voor toeristen. Deze simkaart kost ongeveer $30 en daarmee heb je een maand lang internet en onbeperkt bellen naar Amerikaanse nummers. Wij vonden internet wel erg makkelijk, omdat we konden navigeren en live de verkeersdrukte in de gaten konden houden. Je kunt vooraf kaarten downloaden, maar voor een paar tientjes is dit toch ook wel erg makkelijk.

Walmart

We brachten ook een bezoek aan Walmart, omdat we lazen dat het ideaal is om een koelbox te hebben. Zo hielden we het drinken koud en konden we ook andere etenswaren, zoals salades, meenemen. We kochten er zipperbags bij, want in elk hotel heb je enorme ijsmachines. De zakjes kan je dan voor vertrek ’s ochtends mooi vullen met ijsklontjes voor in de koelbox. Uiteraard hebben we lekker wat tijd doorgebracht in deze enorme supermarkt. De kar werd gevuld met alles wat we nodig hadden of leuk vonden.

We zijn daarna doorgereden naar het plaatsje Mariposa. Dat is een plaats voor Yosemite en was een prima uitvalsbasis om de dag erna Yosemite te verkennen. We verbleven in Miners Inn, een prima hotel met een klein zwembad en rustige kamers.

Dag 4: National Park Yosemite

Vandaag stond een bezoek aan Yosemite op de planning. We hadden veel onderzoek gedaan en een lijst gemaakt met dingen die we zeker wilden zien in het park. Bij de ingang van het park kochten we een U.S. Park Pass (zo’n $80) waarmee we allerlei parken die op de planning stonden gratis in konden rijden. Dat is voordeliger dan overal een dagpas kopen. Doordat wij in oktober het park in gingen waren er geen rijen en was het park heerlijk rustig.

In het park zelf hadden wij de volgende dingen op de planning: Swinging Bridge, Lower Yosemite View, Valley View, Bridalveil Fall, Tunnel View en Glacier Point. We hebben heerlijk gewandeld en genoten van de mooiste uitzichten. Dit is zeker een park die je moet bezoeken tijdens jouw rondreis in West-Amerika.

In oktober kan het ’s ochtends nog wel fris zijn in het park, dus een dikke trui is dan nog wel lekker. Gedurende de dag werd het lekker zonnig en weer voor een t-shirt. Wij hadden een heerlijke dag in het park en ging aan het eind van de dag weer terug naar ons hotel in Mariposa. In Mariposa zelf is er niet veel, dus de keuze qua restaurants is beperkt. Wij aten snel een burger bij Burger King en ging op tijd naar bed, want op dag 5 zouden we de Tioga Road gaan rijden. Deze route is een groot gedeelte van het jaar dicht, maar wij konden hem nog net nemen voordat hij dicht ging. In het volgende artikel vertel ik er alles over!

Nieuwsgierig naar de andere reisverslagen?

Roadtrip West-Amerika: dag 1 en dag 2
Roadtrip West-Amerika: dag 5 en dag 6
Roadtrip West-Amerika: dag 7, 8 en 9
Roadtrip West-Amerika: dag 10, 11, 12 en 13
Roadtrip West-Amerika: dag 14, 15 en 16
Roadtrip West-Amerika: dag 17, 18, 19, 20 en 21

Laat een reactie achter

Scroll naar boven