Roadtrip West-Amerika: dag 5 en dag 6

Na een dag te hebben doorgebracht in Yosemite was het tijd om door te rijden en we wilden de Tioga Road graag nemen. Deze route is een groot deel van het jaar dicht i.v.m. sneeuw of soms zelfs door bosbranden. Het was spannend, maar wij konden deze geweldige route eind oktober nog nemen. Ook gingen wij de dag erna door naar Death Valley. In de zomer kan het daar verzengend heet worden, maar in oktober is de temperatuur goed te verdragen.

Dag 5: Tuolumne Grove en Tioga Road

We begonnen de dag heel erg vroeg met een wandeling door Tuolomne Grove (een aanrader als je geen tijd hebt voor Sequoia National Forest). Er was niemand in Tuolumne Grove dus we konden heerlijk richting de zeldzame mammoetbomen/reuzensequoia’s lopen. We kwamen de wereld aan eekhoorns, spechten en andere vogels tegen. De bomen waren erg indrukwekkend en we hebben een mooie wandeling gemaakt!

We ging daarna beginnen aan een route waar we beiden erg veel zin in hadden: Tioga Road. Deze stond hoog op ons lijstje. Deze weg is een groot deel van het jaar gesloten, maar een van de mooiste wegen in Amerika. Het is een van de hoogst geleden wegen in Amerika en het is een divers landschap: rotsen, bergmeren, grote weides en groeves met sequoiabomen. We wilden deze weg met wegnummer 120 dan ook zeker niet missen. Nu kunnen we ook zeggen dat we deze route aan iedereen tippen, want wat was het mooi en rustig! Het lunchen aan Tenaya Lake was ook echt een feestje: wat was het daar mooi.

We reden via Mammoth Lakes naar het plaatsje Lone Pine waar we stopten om te overnachten en om ons klaar te maken voor Death Valley. In Lone Pine is niet veel te beleven, maar we verbleven in een erg leuk hotelletje met vanuit de jacuzzi een mooi uitzicht.

Dag 6: Death Valley

We vertrokken ook vandaag weer vroeg, want we hadden aardig wat dingen op de planning in Death Valley:
– Mesquite Flat Sand Dunes
– Artist’s Palette
– Devil’s Golf Course
– Badwater Basin
– Dantes View

We hebben de hele dag door Death Valley gereden en ik was blij verrast toen wij een coyote tegen kwamen onderweg (lees: als een kind zo blij). Wederom was het heerlijk rustig en waren wij op bepaalde hotspots de enige.

In oktober is het niet zo extreem heet als in de zomer. We begrepen dat in de zomer campers niet het park in mogen of maar op beperkte plekken mogen komen. Indien je met de camper bent is deze tijd van het jaar dan ook ideaal.

We reden na Death Valley door naar Las Vegas via Red Rock Canyon: opvallend rood gekleurde rotsformaties. We hadden vooral zin in het hotel dat we hadden geboekt: Mandalay Bay! Tipje tijdens het inchecken: praat even leuk met de dame of heer achter de balie en doe 20 dollar tussen je paspoort en vraag of er een ‘complementary upgrade’ available is. De kans is dan groot dat ze gaan kijken of er een betere kamer beschikbaar is: groter, beter uitzicht, hogere verdieping of luxere kamerklasse. Zorg dus dat je weet wat je geboekt hebt en kijk of je kunt upgraden door aan de receptie de medewerker dit kleine bedrag een te bieden! Wij kregen hierdoor een mooie kamer op een hoge verdieping met uitzicht over de Strip!

De eerste avond zijn we gewoon lekker Las Vegas in gegaan. Fonteinshow kijken bij het Bellagio en heerlijk eten bij de Cheesecake Factory.

Meer over Las Vegas volgt in het volgende reisverhaal!

Nieuwsgierig naar de andere reisverslagen?

Roadtrip West-Amerika: dag 1 en dag 2
Roadtrip West-Amerika: dag 3 en dag 4
Roadtrip West-Amerika: dag 7, 8 en 9
Roadtrip West-Amerika: dag 10, 11, 12 en 13
Roadtrip West-Amerika: dag 14, 15 en 16
Roadtrip West-Amerika: dag 17, 18, 19, 20 en 21


Laat een reactie achter

Scroll naar boven