Roadtrip West-Amerika: dag 7, 8 en 9

Las Vegas: een stad van vele uitersten. Ik had een man thuis die er op stond om het hotel te regelen voor de 3 nachten dat we in Las Vegas verbleven. Dit zou voor ons een soort rustpunt in onze roadtrip zijn. Kortom liet ik me verrassen. Vriendlief had 3 nachten geboekt in het Mandalay Bay hotel. Een enorme kamer, fantastische badkamer, uitzicht op de Strip en een heerlijk zwembad met aangelegd strand. We hebben ons prima vermaakt!

Dag 7: Las Vegas Premium Outlets North & Town Square Las Vegas

We waren op dag 6 aangekomen in Las Vegas. Daardoor waren al op die dag al pad geweest en wilden vandaag lekker gaan winkelen. Van de outlets in de buurt besloten we naar de Las Vegas Premium Outlets North te gaan. Een mooie grote outlet waar alle grote merken vertegenwoordigd zijn en waar je met hele fijne korting kunt winkelen. Indien je van plan bent echt veel te gaan kopen dan kan je voor $10 een kortingsboekje kopen bij het informatiecentrum. Hiermee krijg je bij veel winkels een aardige korting krijgt. Enkele winkels waar wij goed geslaagd zijn: Perfumania, Solstice, American Eagle, Clarins en DKNY.

Na de outlet zijn we onze auto even gaan uitladen bij het hotel en besloten door te gaan naar Town Square Las Vegas. Door een beetje op Googlemaps te zoeken naar winkelgebieden kwamen we hier terecht. Het is een winkelgebied dat is ingericht als een heel erg gezellig dorpje. Het leek wel uit een film. Het was hartstikke leuk om daar ’s avonds rond te lopen en om lekker te winkelen. We hebben leuke dingen gekocht bij GAP, Lucky Brand Jeans, Victoria’s Secret, Old Navy en Sephora.

Whole Foods Market zat daar ook. Dat is een grote supermarkt met veel natuurlijke voeding. We hadden nog niet gegeten en besloten om daar eens even binnen te kijken. Ik had er veel over gelezen en zag dat ze er ook kant en klare (gezonde!) voeding hadden, dus dat leek me een goed idee. Ze hadden enorme eilanden met allerlei eten wat je op gewicht kon afrekenen bij de kassa. Van mac ’n cheese tot geroosterde groenten en van fruit tot vlees uit de oven. We hebben beiden een bakje gevuld en heerlijk buiten opgegeten. Ten slotte zijn we weer lekker terug gegaan naar het hotel om in het donker even mooi over de Strip te kunnen kijken. Ook hebben we nog even een rondje te doen in het casino op de begane grond.

Dag 8: zwembad en UNLV football game

We hadden beiden heel erg veel zin in vandaag! We hadden in Nederland al tickets geregeld voor UNLV football wedstrijd. Vandaag besloten we de dag heerlijk rustig te beginnen door lekker in de zon te gaan liggen aan het zwembad van ons hotel. We hebben daar aardig wat uurtjes doorgebracht. We konden onze tickets aan het begin van de avond ophalen bij het stadion. Het studententeam uit Las Vegas speelde tegen het studententeam uit San Diego. Deze wedstrijden worden druk bezocht en het is een goede sfeer. Buiten het stadion zijn er mensen naast hun auto aan het bbq’en waren gekleed in de kleuren van het team.

Wij kwamen in het stadion naast twee mensen te zitten die de leeftijd hadden van onze ouders. Het bleken oud-studenten de zijn van de universiteit en zij gingen trouw 2-3 keer per jaar naar een wedstrijd. Het was een vol stadion (aan onze kant) en wij hadden de hele avond aanspraak aan onze ‘buren’. De wedstrijd duurde zo’n 3,5 uur door de cheerleaders, kleine onderbrekingen en pauzes. Het was een hele leuke belevenis en aan het eind van de avond werden we zelfs geknuffeld door onze nieuwe ‘vrienden’/Amerikaanse bonusouders voor die avond! Dit is echt een aanrader voor iedereen die eens zo’n sportwedstrijd wil meemaken.

Dag 9: Las Vegas, Walmart en Zion

Vandaag vertrokken we uit Las Vegas. Beiden vonden we dat wel prima. Het was leuk om eens gezien te hebben, maar wij vonden dit beiden de mist leuke grote stad uit onze vakantie. We vertrokken op tijd richting Zion National Park en stopten onderweg nog even bij Walmart. Onze voorraad in de koelbox vulden we weer even bij de Walmart. Daarna reden we lekker door naar Zion.

We waren erg op tijd en verbleven in Zion Canyon Lodge: een leuke plek om te overnachten dicht bij het park. Na aankomst konden meteen de kamer in. Rond de middag gingen we het park in konden om lekker te gaan wandelen. Er is weinig parkeergelegenheid in het park, maar wij vonden toch nog een plekje. Vanaf daar konden wij makkelijk de bus pakken die verschillende stops maakt in het park. We stopen aan het eind op een plek vanuit waar we gingen vertrekken. De wandeling die we hadden uitgestippeld om naar de ‘narrows’ te gaan: een gedeelte waar door erosie een smalle doorgang in de canyon is gekomen. Er loopt water door en je kunt door en langs het water lopen. Wij hebben een gedeelte van de route gelopen en hebben daar echt genoten van de omgeving. Ook kwamen we verschillende dieren tegen: eenkhoorns, muildierherten en roofvogels.

We hebben een heerlijke middag in het park gehad. In mijn volgende blog verder naar Page, Joshua Tree Park en San Diego.

Nieuwsgierig naar de andere reisverslagen?

Roadtrip West-Amerika: dag 1 en dag 2
Roadtrip West-Amerika: dag 3 en dag 4
Roadtrip West-Amerika: dag 5 en dag 6
Roadtrip West-Amerika: dag 10, 11, 12 en 13
Roadtrip West-Amerika: dag 14, 15 en 16
Roadtrip West-Amerika: dag 17, 18, 19, 20 en 21

Laat een reactie achter

Scroll naar boven