Nog nooit een sapkuur gedaan? Review: DrDetoxBox

Drie dagen een sapkuur. Hoe kom je er zo bij? Het was iets dat al een tijdje door mijn hoofd ging toen een vriendin vroeg of iemand daar ervaring mee had. Ik had er geen ervaring mee en was de laatste weken al weer wat bewuster gaan leven, want ik merkte dat de kilootjes er gedurende de zomer toch iets harder bij kwamen dan gedacht (hapjes, wijntjes en warme zomeravonden gingen goed samen!).

Ik wilde het toch proberen. Na een beetje surfen kwam ik op de website van DrDetoxBox. De ervaringen en beschrijving leken goed en ook kreeg met twee 3-daagse kuren korting en vond ik nog een kortingscode. Vriendlief moest dus ook maar meedoen! Snel daarna kwam de speciale verpakking met sapjes: 9 per dag en dus hadden we 54 flesjes in de koelkast.

Door een planningsprobleempje (etentjes met werk) begon hij eerder: vrijdag tot en met zondag. Ik startte op maandag. Mijn voorbereiding was niet optimaal. Er wordt geadviseerd om twee dagen licht te eten en een aantal zaken te vermijden. Ik heb zaterdag en zondag met het vrijgezellenfeest van mijn schoonzus alles behalve licht en gezond gegeten, maar ik ben er van overtuigd dat ik het de komende dagen aan ga kunnen. Er wordt gedurende de kuur alleen lichte fysieke geadviseerd en nu zat ik in een luxepositie, omdat ik maandag tot en met woensdag niet hoefde te werken en alleen woensdagavond tennistraining had.

Dag 1
De eerste dag ging mij goed af: de sapjes waren lekker en ik had eigenlijk geen moment een hongergevoel. Tussen 08.00 en 19.00 heb je negen sapjes: 6 stuks van 250 ml en 3 shots. Wat mij heel erg verraste was het shotje met gember. Dat was een erg sterke smaak en brandde in je keel, maar was wel heel lekker! Lekker pittig tussen smaken als komkommer, wortel, spinazie en rode biet. Ik was wel veel eerder moe dan normaal en ben dan ook op tijd mijn bed in gegaan.

Dag 2
De tweede dag bestond uit dezelfde sapjes en ik merkte dat ik al iets minder enthousiaster was dan dag 1. Ze waren lekker, al werd het snel ‘meer van hetzelfde’. Ik had niet zoveel te doen en besloot aan het eind van de middag de stad in de lopen. Het was geen warme dag, maar ik zweette me dood. Ik had weinig energie, waardoor zelfs een lekkere wandeling door het centrum mij liet zweten en dat heb ik normaal nooit. Bij thuiskomst was ik blij dat ik thuis was, maar ik voelde me wel goed. Lekker de frisse lucht in geweest en ik was klaar voor de laatste sapjes. Ik merkte dat ik het zwaarder had en dat een boterham met kaas (terwijl ik niet zo’n broodliefhebber ben!) ook echt wel aanlokkelijk was, maar ik heb niet toegegeven. De avond met thee en water doorgekomen en wederom op tijd naar bed.

Dag 3
Dag 3 was wel echt de dag dat ik blij was dat het voorbij zou zijn! De sapjes begonnen me een beetje tegen te staan en sommigen begonnen op elkaar te lijken, terwijl ik op maandag nog echt wel goed verschil proefde. Ik heb de dag volgemaakt, maar ik moest ’s avonds tennissen en mijn energie leek wel echt weg. Ik heb dan ook na mijn laatste sapjes toch echt nog wat vast eten gehad om er tegen aan te kunnen. Dat was niet helemaal de bedoeling, maar ik vond het knap dat ik het tot zo ver gebracht had!

Conclusie?
DrDetoxBox is een aanrader als je lekkere verse sappen wilt drinken en graag wil dat je ze kunt invriezen of langer in de koelkast wil kunnen bewaren. Na bestellen worden ze bezorgd in een box die gevuld is met speciale verpakkingen met ijs zodat de sappen goed koud blijven. De sappen zijn smaakvol en voldoende omdat je toch negen keer per dat iets mag. Ik was helemaal niet ervaren met sapkuren en vond het wel goed vol te houden. Er zat een duidelijke uitleg bij en de box zag er ook nog eens heel erg leuk uit! Uiteraard verlies je ook kilo’s. Normaal heb je een maag vol eten, maar 3 dagen lang leef je alleen op iets meer dan 1,5 liter sap per dag. Ik kan nu, en paar weken later, niet zeggen dat ik blijvend ben afgevallen. Wel heb ik het gevoel dat het 3 hele gezonde dagen zijn geweest en dat mijn huid na de sapkuur er echt heel erg gezond en stralend uit zag. Ik denk dat ik in het voorjaar weer eens een poging ga wagen, maar dan wel met de juiste voorbereiding!

Wil jij zelf eens een sapkuur van DrDetoxBox proberen? Of heb jij al eens een sapkuur gedaan? Ik ben benieuwd naar jouw ervaringen!

Laat een reactie achter

Scroll naar boven