Summer essentials: wat kan ik deze zomer niet missen?

Het is op dit moment hoog zomer. En week lang temperaturen rond de dertig graden, dus voor mij tijd voor rosé, zonnebrillen en natuurlijk een zwembad in de tuin! Welke dingen kunnen niet missen in en rond mijn huis en in mijn kast?

Summer essentials

Zwembad

Wij hebben een redelijk groot zwembad in de tuin, zodat er twee luchtbedden in passen (Intex 220 x 150 x 60). We kozen bewust voor eentje met een frame en zonder opblazen, omdat die opblaasbare vaak zonder aanwijsbare reden ineens lek zijn. Dit is al de tweede zomer dat we hele dagen kunnen genieten van de zon. We hebben een tuin op het zuiden , dus lekker dobberen en af en toe de tenen in het water. Een echte summer essential, zeker nu we veel in eigen land zijn!

Zonnestretcher

Opdrogen kan je uiteraard gewoon op je tuinset doen, maar ik heb in een ver verleden een soort zonnestretcher/campingstretcher gekocht bij een webshop. Hij heeft me al veel plezier bezorgd, want hij ligt toch lekkerder dan de warme kussens van de loungeset.

Goede zonnebril

Een goede zonnebril mag niet ontbreken in het lijstje. Ik vind het leuk om een beetje af te wisselen, dus ik heb twee duurdere zonnebrillen van Ralph Lauren en Marc Jacobs en verder een verzameling van H&M, Primark, New Look, Asos etc. Ik heb net een leuke gescoord voor 4 euro in de sale van H&M en ik moet zeggen dat ik die het snelst pak.

Stapeltje boeken

In de zomer kom ik eindelijk toe aan lekker veel lezen. In het zonnetje, in het zwembadje: heerlijk! Ik spaar door het jaar heen wat boeken op en lees ze vaak allemaal in de zomer binnen no time uit. Op dit moment lees in de serie ‘De zeven zussen’ en heb ik nog een paar liggen die daarna aan de beurt zijn.

Zonnebrand

Een goede zonnebrand kan ook niet ontbreken. Vorige week kocht ik bij Action zonnebrand in een spuitfles (factor 30 en 50) en ik ben erg enthousiast. Het zijn verstuivers die makkelijk aan te brengen zijn. Geen vieze kleverige handen en een hele aantrekkelijker prijs! Als ik al redelijk bruin ben dan ga ik vaak over op zonneolie met een beschermingsfactor van Lancaster. Dat zorgt altijd voor een mooie diepe bruining.

Draadloze speaker

Vorig jaar heb ik op mijn verjaardag een draadloze speaker gekregen: een van de beste cadeaus van de afgelopen jaren. Je koppelt hem makkelijk aan je telefoon en overal waar je wilt heb je muziek. Ik heb de Ultimate Ears Boom 3 en het geluid is prima. Ook het design van de speaker vind ik mooi. Hij staat dan ook altijd naast het zwembad met een zacht achtergrondmuziekje.

Makkelijk mee te nemen handdoek

Natuurlijk mag een makkelijke handdoek als summer essential niet ontbreken. Een aantal jaar geleden ontdekte ik de makkelijk mee te nemen microvezel handdoeken van Decathlon. Er zit een elastiek aan, zodat je hem als klein pakketje mee kan nemen. Hij droogt goed en is mooi groot. Wij hebben er ondertussen een aantal, want ze zijn een stuk minder lomp en groot dan die enorme badlakens. Ook een tipje voor in de handbagage bij een vliegreisje!

Wat zijn voor jou echt ‘summer essentials’? Wat heb je altijd in huis, gebruik je elke zomer? Of heb je nog een tip om mijn lijstje aan te vullen? Let me know!

Laat een reactie achter

Scroll naar boven