Top 10 benodigdheden pasgeboren baby

In februari ben ik moeder geworden van een zoontje. Ik heb mij 9 maanden voorbereid op zijn komst door online te zoeken naar dingen die ik nodig had, door vragen te stellen aan vriendinnen met kids en door lijstjes van de kraamzorgorganisatie. Eenmaal geboren bleken er toch dingen te zijn die nog handiger konden, maar ook hadden we al dingen gekocht die echt hun waarde hebben bewezen. Wat is de top 10 benodigden voor pasgeboren baby’s? Ik heb mijn beste tips op een rijtje gezet!

Verschoningsmat

Om je baby gemakkelijk te kunnen verschonen heb je een verschoningskussen nodig. Je kent waarschijnlijk de plastic kussens met daar omheen een hoesje die je kunt uitwassen, maar wij hebben gekozen voor een verschoningsmat. Het Deense merk Leander heeft geweldige verschoningsmatten die niet koud zijn en die je makkelijk met een doekje kunt afnemen. Geen hoesjes wassen als er op de mat een ongelukje is gebeurd, maar gewoon een doekje erover en klaar! Wij raden de verschoningsmat iedereen aan: ideaal op de commode!

Voetenzak

Wanneer je informatie krijgt over het opmaken van de kinderwagen is er een grote kans dat men aankomt met lakentjes en dekentjes. Ook wij kochten alles voor het ‘opmaken’ van de kinderwagen. Toen de baby er eenmaal was en wij bezig gingen met de kinderwagen vonden we het enorm onhandig: onder het matrasje ontstond altijd een bult, baby lag er scheef in of het was een gedoe om hem eronder te krijgen. Helaas kwamen we er pas na 2 maanden achter dat een voetenzak (met bv. een driepuntssluiting die je ook in de autostoel kan gebruiken) geweldig is in de kinderwagen. Een omtrek om het matrasje en de voetenzak erin en je baby ligt heerlijk warm (én recht) in de kinderwagen. En, voor jou een stuk gemakkelijker!

Babynestje

Een babynestje vonden wij de eerste tijd echt onmisbaar! Je kunt je baby een geborgen gevoel geven in zijn eigen kleine nestje en wij gebruiken hem ook om hem makkelijk en veilig tussen ons in te leggen op de bank of op bed (niet met slapen!). Ook toen onze baby begon met doorslapen en af en toe toch echt net wat te vroeg wakker was voor de ochtendfles, maar niet meer in zijn eigen bed wilde liggen, legden we hem nog even gezellig in het babynestjes tussen ons in.

Baby ziet…

Het boekje ‘Baby ziet’ hebben wij gekregen als een kraamcadeau en we zijn helemaal enthousiast over het boekje dat je vanaf de geboorte in de box kunt zetten. Onze zoon is helemaal geïntrigeerd door de vormen en kleuren en vermaakt zichzelf een hele tijd door naar de bladzijden te kijken. Hij lacht naar de pagina’s en reikt naar het boekje. Een aanrader om te kopen of te geven en deze verdient zeker een plekje in deze top 10 benodigdheden voor een pasgeboren baby!

Autospiegel

Misschien niet iets waar je meteen aan denkt, maar een autospiegel voor de neksteun is ideaal. Je kindje zit de eerste tijd omgedraaid in de auto, dus je kunt niet zien hoe het met hem gaat of waarom hij bijvoorbeeld jammert of huilt. De autospiegel zorgt dat de bestuurder via zijn achteruitkijkspiegel ook de baby kan bekijken en zo kan de bijrijder makkelijk anticiperen op wat er moet gebeuren (voetenzak omhoog/omlaag, speentje in of het zonneschermpje naar beneden bijvoorbeeld).

Inbakerdoek/slaapzak

Vanaf het moment dat wij thuiskwamen met onze baby moesten wij het bedje opmaken met lakens en een deken en daar ons kindje strak onder toedekken. Dat ging goed toen onze kleine man nog heel klein was, maar toen hij iets meer ging bewegen wurmde hij zich boven de dekens uit, zwaaide met zijn armen en kon zichzelf niet meer in slaap krijgen. We zijn toen begonnen met het inbakeren met een speciale inbakerdoek van Pacco. Hierdoor had hij een geborgen gevoel, kon hij zichzelf niet wakker houden/wakker zwaaien met zijn armpjes en schopte hij zichzelf niet boven de dekens. Ook toen hij darmkrampjes kreeg zorgde de inbakerdoek ook dat hij op een of andere manier beter om kon gaan met zijn krampjes. Hij sliep een stuk makkelijker in en wij vonden het een uitkomst!

Dr Brown’s flessen

Ik heb tijdens de zwangerschap uitzetlijsten goed gevolgd en daarom had ik ook al flessen van Avent thuis staan voor eventuele poedermelk. Onze zoon dronk wat lastig en onze kraamverzorgster was helemaal enthousiast over de flessen van Dr Brown’s en die hebben we dan ook besteld. Dat was meteen een verschil! Het drinken ging gepaard met een stuk minder knoeien en het pijpje voor de ontluchting is erg fijn voor je kindje. Als je al een fles in huis wilt halen dan zou ik zeker Dr Brown’s flessen aanraden!

Muziekdoos knuffel

Van mijn broertje en zijn vriendin kregen we een teddybeer met een muziekje erin. Dat bleek een uitkomst bij het bedritueel: het is het muziekje geworden voor het slapen gaan en hij wordt er heerlijk rustig van!

Geurzakjes voor luiers

Guerzakjes zijn voor luiers een uitkomst. Hoe ouders je kindje wordt, hoe meer zijn luiers gaan stinken. Wij vonden speciale luieremmers met navulsystemen een beetje zonde, omdat je dan vast zit aan specifieke (en dure) zakjes. We besloten daarom dat een Brabantia prullenbak met geurzakjes een perfecte manier was om luiers weg te gooien én ook nog eens heel handig onderweg!

Overslagrompers

Wij hadden nooit goed nagedacht over rompers. Rompers zijn rompers, toch? We merkten alleen dat dingen over het hoofd van je pasgeboren baby aantrekken toch een gedoe was. We hadden ook overslagrompers: niets over het hoofd en makkelijk om je baby op de leggen. Armpjes er doorheen, omslaan, knoopjes dicht en hoppa! Veel gemakkelijker dan rompers die je over het hoofd aan moet trekken en waar je ook nog armpjes in moet wurmen. Wij hebben aan paar favoriete merken:

Heb jij zelf nog tip voor deze top 10 benodigdheden pasgeboren baby? Plaats deze dan hieronder en help aanstaande ouders met jouw tips!

Laat een reactie achter

Scroll naar boven