Top 10 bij zwangerschap: wat is onmisbaar?

De afgelopen maanden hebben voor mij in het teken gestaan van zwangerschap. In februari ben ik moeder geworden en de afgelopen maanden heb ik kunnen ondervinden wat er allemaal bij een zwangerschap komt kijken. Welke dingen vond ik onmisbaar tijdens de zwangerschap? Welke kledingstukken, cremès en andere dingen moet je hebben? Ik heb voor jou een top 10 zwangerschapsessentials samengesteld!

1. Naïf Soothing Pregnancy Belly Balm

De belly balm van Naïf is het eerste item dat ik onmisbaar vind! Vanaf het begin van mijn zwangerschap heb ik deze crème gebruikt om mijn buik lekker zacht en soepel te houden. De belly balm ruikt heerlijk en bestaat uit natuurlijke ingrediënten. Ik heb een paar potjes leeg gemaakt tijdens mijn zwangerschap!

2. Joggingpak voor zwangeren

Na een tijdje merk je toch dat je jeans niet meer zo lekker zit en ook je meest losse joggingbroeken of pakken beginnen wat minder lekker te zitten. Ik heb zelf al mooi op tijd een joggingpak bij Asos gekocht speciaal voor zwangeren: lekker wat ruimte voor de groeiende buik! En, wat is nou fijner dan na een dat (thuis)werken je kleding uit te doen en met een kop thee en een lekker zittende broek met trui op de bank te ploffen? P.S. Ook heerlijk als je een ziekenhuisbevalling hebt: toch een fijn pakkie om nog een beetje in te bewegen in je kraamkamer!

3. Zwart jurkje

Waarschijnlijk heb je gedurende je zwangerschap ook nog avondjes uit en wil je je leuk aankleden. Ik merkte dat aan het eind van de dag mijn broeken toch minder lekker zaten en een leuk zwart, aangesloten, jurkje bood altijd uitkomst! Je kunt het opleuken met sieraden en laarsjes en omdat je je buik niet in hoeft te houden zit het altijd goed. Plus, ook leuk om te gebruiken mocht je thuis zelf buikfoto’s maken.

4. Voedingskussen

Je zult wel denken: een voedingskussen tijdens je zwangerschap? Ja! Na een tijdje lig je met je groeiende buik niet meer lekker op bed op of de bank en dan is het eerlijk om een voedingskussen te gebruiken als ‘knuffelmaatje’. Je kunt heb tussen je knieën doen als je op je zij ligt om zo je bovenste been iets comfortabeler te positioneren of je kunt hem gebruiken als ondersteuning van je buik als je op je zij ligt. Ik heb heel wat nachtjes doorgebracht mijn mijn voedingskussen voordat de baby er was en ben zelfs overgegaan op een U-vormig kussen om niet het kussen heen en weer mee te hoeven nemen bij het omdraaien in bed!

5. Leggings

Comfort was wel het toverwoord tijdens mijn zwangerschap. Niets was erger dan tijdens het thuiswerken de hele dag te moeten zitten in een strakke zwangerschapsbroek of een hele losse joggingbroek. Een legging bood uitkomst! Asos heeft heerlijk leggings die ik heel veel gedragen heb (en waar ik er stiekem 4 van had). Even een rondje om? Lange jas en die legging kon prima. Wat doe je aan voor en na de bevalling? Die leggings kwamen heel erg goed van pas! Zo zat in in de kraamweek niet in een pyjama, maar had ik een heerlijke legging aan met daarover een lekkere trui en dat maakt dat je je toch iets beter voelt.

6. Buikband

Mocht je wat last krijgen van je liezen of een zwaar buikgevoel dan is een buikband heel fijn. Ik heb verschillende buikbanden geprobeerd, maar de Carriwell Overbelly Buikband was voor mij favoriet. Door de stevige band die je aan de achterkant met klittenband vastmaakt heb je een hele stevige ondersteuning waardoor je buik een stuk minder zwaar aanvoelt. Ik heb ook de elastische banden geprobeerd en die gaven mij niet voldoende steun, plus ze snijden ook vrij stevig in je heupen en onder bv. een jurkje is dat niet zo heel charmant.

7. Alcoholvrije wijn

Deze kon niet ontbreken in het lijstje: alcoholvrije wijn! Natuurlijk eerst om mensen te misleiden als niet wil dat iedereen weet dat je zwanger bent, maar daarna ook om gezellig mee te kunnen ‘borrelen’. Oké, het is niet te vergelijken met een goed glas wijn, maar zo kun je lekker meedoen! Let wel op: alcoholvrij is niet altijd alcoholvrij: check altijd of er op het etiket 0% staat!

8. Apps over zwangerschap, bevallen en baby’s

Apps zijn ook een must. Je gaat in je zwangerschap tegen allerlei vragen, kwalen en gekke dingen aanlopen en zo’n app biedt je dan vaak een antwoord of geruststelling. Er zijn altijd wel vrouwen die iets ook hebben gehad en die goede raas hebben. Ook is het leuk om te groei van de baby in de buik bij te houden en om makkelijk op te kunnen zoeken wat je wel en niet mag eten. Ik heb mijn 2 favoriete apps toegevoegd:

  • Baby24
  • Voedingscentrum

9. Babymoon: weekendje weg of vakantie

Je bent voor het laatst alleen met je partner (als het je eerste kindje is) en daar moet je dan ook nog maar even van genieten. Ga er lekker met z’n tweetjes op uit: of het nou een weekendje weg is in eigen land of dat je op een strandbedje op Curaçao gaat liggen! Je kunt nu nog even genieten van de rust die je samen hebt, want voor je het weet zit je tot je oren in de luiers en is rust een woord dat niet meer voorkomt in jouw woordenboek.

  • Bekijk hier hotels via Booking.com

10. Notitieblokje

En last, but not least: een notitieblokje. Misschien heeft niet iedereen deze nodig, maar ik had hem zeker nodig! Ik vergeet nooit iets en ben heel scherp, maar na maand 6 in mijn zwangerschap vergiste ik me ineens in afspraaktijden, beloftes die ik had gedaan verdwenen uit mijn hoofd en ik kon binnen een paar minuten vergeten wat ik eigenlijk wilde doen als ik naar boven was gelopen. Heb jij dit ook? Gebruik het notitieboekje voor de dingen die er toe doen, want niets is vervelender als een (werk)afspraak missen of je man beloven om biertjes te bestellen voor zijn visite en vervolgens worden de boodschappen zonder biertjes geleverd. Oeps!

Dit waren de 10 zwangerschapsessentials die voor mij onmisbaar waren tijdens de zwangerschap. Heb jij nog meer tips of andere essentials? Laat het me weten!

P.S. Op zoek naar webshops met de leukste babyitems? Klik hier!

Laat een reactie achter

Scroll naar boven