Vakantie 2020 in de ijskast, wat nu? Drie tips!

Wij zouden in april op vakantie gaan naar Amerika en Canada. We hadden vliegtickets en de huurauto in december al geboekt en zijn daarna begonnen aan de route en de hotels. Eind februari hadden we dan ook onze planning helemaal klaar. Het werd in maart al snel duidelijk dat wij Amerika niet meer in zouden komen. Daarna brak Corona ook in volle hevigheid uit in ons land. Het was dus annuleren en hopen op een goede afloop.

Wij wachten nog steeds op nieuws over onze vliegtickets en huurauto, maar hopen dat wij op een zeker moment verder in de tijd wel weer op vakantie kunnen. Iedereen zit in hetzelfde schuitje, maar wat kan je in de tijd doen dat je niet op vakantie kunt?

1. Sparen (extra)
Je kunt deze periode gebruiken om nog even goed te sparen. Je kunt nu geen weekendjes weg, uit eten of avonden borrelen. Grote kans dat je dan ook minder uitgeeft en meer kan sparen voor het moment dat je weer op vakantie kunt. Je kunt dan je voorgenomen eerdere vakantie langer maken of wat luxer. Wellicht past jouw bucketlist-droomreis, die toch echt elke keer net te duur is, ineens wel in jouw budget.

2. Uitzoeken
Doordat je, net als de meeste Nederlanders, bijna al jouw vrije tijd thuis doorbrengt kan je alles tot in de puntjes uitzoeken. Klap je laptop open en doe grondig(er) onderzoek naar de vakantiebestemming die je op het oog hebt. Zoek naar de mooiste plekken, de meest speciale plekken om te overnachten en eventuele bijzonderheden die je in jouw eerdere zoektocht over het hoofd hebt gezien. Of je gaat onderzoek doen naar een plek die je graag wilt bezoeken, maar waar je normaalgesproken ook veel onderzoek naar moet doen. Nu is de tijd om op je gemak echt alles goed te bestuderen!

3. Plannen
Als je een locatie op de wereld hebt gekozen en lekker op zoek bent geweest naar alle pareltjes van jouw vakantieplek, start dan met een planning. Wat wil je zien, wat zijn de routeopties, waar zou je willen overnachten? Giet dat allemaal alvast in een overzicht en je kunt als we weer mogen reizen snel jouw vakantie boeken!

Reisinspiratie nodig?
Heb jij toevallig plannen om naar Dubai te gaan of wellicht naar de Westkust van Amerika? Ik heb daar al wat blogs over geschreven: wellicht haal je hier al wat leuke dingen uit!

Heb jij nog goede tips voor bijvoorbeeld Amerika, Canada, Japan of Zuid-Afrika? Laat ze dan hieronder achter.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven