Coronamaatregelen en verveling? Tien tips voor thuis!

De afgelopen twee weken hebben wij allemaal te maken met de maatregelen die getroffen zijn om de verspreiding van Corona te remmen. We werken, indien mogelijk, thuis. Kinderen zijn thuis van school. De vraag is om alleen buiten de deur te komen voor noodzakelijke dingen, zoals boodschappen doen.

Wij zitten met z’n twee├źn thuis en zijn normaal veel op pad: de stad in, afspreken met vrienden en familie, lunchen buiten de deur, een kop koffie op een zonnig terras en als klap op de vuurpijl zouden we deze week vertrekken naar Amerika en Canada. Dat gaat nu allemaal niet door… Maar wat doe ik nu? Ik heb tien tips op een rij gezet die jou helpen om verveling tegen te gaan!

 1. Sporten
  Lange dagen en flinke reistijd zorgt er soms voor dat ik niet de energie kan vinden om na het werk te gaan sporten. Nu valt in ieder geval de reistijd weg en leert de ervaring dat mijn werkdagen thuis ook altijd productiever zijn dan op kantoor (geen ‘snelle’ vragen van collega’s en meetings gaan online toch op een of andere manier iets vlotter).
  Zelf probeer ik in ieder geval 4 keer in de week ‘iets’ actiefs te doen in deze tijd. Indien je in een omgeving woont (zoals ik) die dicht tegen een natuurgebied zit waar het echt niet druk is kan je buiten lekker hardlopen, wandelen, fietsen of een rondje skeeleren. Uiteraard wordt de 1,5 meter afstand goed in de gaten gehouden mocht ik een tegenligger tegenkomen. Ook binnen is er genoeg te doen. Ik heb een abonnementje genomen op Les Mills On Demand waarbij de sportschoollessen gewoon thuis de volgen zijn. Ik doe nu wekelijks een lesje bodycombat op zolder en dat is heerlijk!
 2. Spelletjes
  Wij hebben gelukkig ook nog een kast vol spelletjes. Tijdens onze vakantie in Amerika afgelopen najaar hebben we er ook een aantal meegenomen. We hebben nog geen tijd gehad om ze te proberen en kunnen dat nu mooi doen met z’n tweetjes.
 3. Hobby (zoeken)
  Als je veel tijd thuis doorbrengt kan je lekker bezig met je hobby. Of, je kunt een hobby zoeken! Ik heb zelf maar eens een stadskleurboek van Antwerpen besteld en kleurpotloden. Zo kan ik toch een beetje tijd doden door mijn oude woonplaats van kleur te voorzien!
 4. Digitale borrels
  Borrelen doen we graag, maar dat zit er even niet in. Wel kun je je vrienden optrommelen om lekker digitaal te borrelen via bv. Zoom, Hangouts of Houseparty. Wellicht een ‘Kletspot‘ erbij of een spelletje die digitaal ook te spelen is.
 5. Klusjes in huis
  Bij iedereen zijn er altijd nog wel klusjes in huis die gedaan moeten worden. Maak van de nood een deugd en begin met de grote voorjaarsschoonmaak, het ophangen van de laatste schilderijtjes, het zomerklaar maken van de tuin of het organiseren van de voorraadkast. Meestal kost dit wel wat uurtjes en als we dan het normale leven weer kunnen oppakken heb jij alle klusjes al lekker gedaan.
 6. Kleding uitzoeken (en verkopen)
  Kleding uitzoeken is altijd zo’n werkje dat blijft liggen. Je hebt nu tijd om alles uit te zoeken en om aan te doen. Zo kun je selecteren wat weg moet, wat je kunt weggeven en wat je kunt verkopen. Met dat laatste verdien je ook nog een extra zakcentje: win-win!
 7. Vrijwilligerswerk
  Door alles wat er in de wereld gebeurd en de restricties die nu gelden zijn er ook mensen die hulp nodig hebben. Je kunt organisaties helpen die hulpvragen hebben, maar je kunt ook boodschappen doen voor je eigen grootouders om hen zo een beetje te helpen.
 8. Bingewatchen
  Grote kans dat je normaal ook af en toe tijd maakt om te bingewatchen. Nu heb je wel het beste excuus om gewoon een dag ongegeneerd op de bank door te brengen en om jouw favoriete serie in een sneltreinvaart helemaal uit te kijken.
 9. Online shoppen
  De stad in en winkelen zit er niet in. Maar online gaat het gewoon door! Je kunt jouw favoriete lokale ondernemer steunen door een tegoedbon te kopen of om ze te vragen om dat shirtje op te sturen waar je al een tijdje een oogje op had. Veel winkels zijn ook creatief en gaan verkopen via Instagram of Facebook en je kunt zo ook helpen door via die kanalen te bestellen.
  Wij hebben zelf ook een aantal bossen bloemen besteld bij kwekerijen. Ook een win-win, want wij helpen zo de ondernemer en zorgen dat ons huis ook een gezellige plek is om nu veel thuis te zijn.
  Ook kun je je alvast voorbereiden op de zomer (en hopelijk op de terrassen die dan wel weer open zijn) en schoor je tijdens Glamour Day op 11 april 2020 al outfitjes met 20% korting!
 10. Nieuwe recepten proberen
  Ik vind zelf koken erg leuk, maar nieuwe dingen kook ik vaak alleen op zondag. Zondag is vaak een dag dat er tijd voor is. Doordeweeks wil ik vaak snel, omdat we laat thuis zijn van werk, er gesport moet worden en ik dan niet zoveel zin heb om nog lang in de keuken te staan om wat nieuws te proberen. De reistijd vervalt nu, dus je zou ook de komende tijd thuis nog allerlei fijne recepten kunnen uitproberen. Tip: de paaseitjes cheesecake die ik eerder met Pasen maakte!

Wat doen jullie? Hebben jullie nog leuke tips en trucs om in deze tijd verveling tegen te gaan?

Laat een reactie achter

Scroll naar boven